Početna - IZDVOJENO - Danas Kostrenska đirada 2015.
Kostrenska-djirada

Danas Kostrenska đirada 2015.

U organizaciji ekološke udruge Ekoregija Kostrena i pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, u Kostreni će se po drugi puta održati manifestacija KOSTRENSKA ĐIRADA.

S ciljem osvješćivanja građana o važnosti aktivnog bavljenja sportom i rekreacijom, te smanjenja navike uporabe motornih vozila, manifestacija Kostrenska đirada 12.9. obilježiti će Hrvatski olimpijski dan i u istoj namjeri ujediniti sve dobne skupine. Manifestacija će se održati u subotu, 12. rujna 2015. sa početkom u 10:00 sati na parkiralištu iznad uvale Žurkovo.

U uvali Žurkovo promet će biti zaustavljen, a cestu i šetnicu ispunit će veliki i mali trkači. Trčat će se na nekoliko etapa, a natjecatelji će biti podijeljeni u 9 skupina s obzirom na dob i fizičku spremu. Tako će se među njima naći pripadnici svih generacija, od onih najmlađih, polaznika dječjeg vrtića Zlatna Ribica i O.Š. Kostrena, do umirovljenika, kao i članova mnogobrojnih sportskih klubova s područja Kostrene i Grada Rijeke.

Prošle godine Kostrenska đirada je okupila nešto više od 500, dok se ove godine planira prijeći broj od 600 učesnika. Nakon utrke održati će se natjecanje u potezanju konopa, a uslijediti će program proglašenja najuspješnijih i dodjela medalja i priznanja, okrijepa za sve sudionike kao i nagradna tombola.

U sklopu održavanja manifestacije “KOSTRENSKA ĐIRADA 2015.” dana 12. rujna 2015. godine u vremenu od 8:00 do 13:00 sati uvodi se privremeni režim odvijanja prometa što podrazumijeva zabranu prometovanja vozilima na dionici od raskrižja ulice Šetalište kostrenskih pomoraca s nerazvrstanom cestom na k.č. 3005 kod „sidra“, prema naselju Paveki do pogona Termoelektrane Rijeka, osim interventnih vozila, vozila policije, hitne pomoći, vatrogasaca, interventna vozila HEP Termoelektrane Rijeka i prema posebno ukazanoj hitnoj potrebi drugih interventnih vozila po ocjeni djelatnika policije.
Obavještava se da će prometovanje autobusne linije 10A naznačenog datuma od 8:00 do 13:00 sati odvijati po državnoj cesti D8 po voznom redu linije. Iza 13:00 sati autobus 10A prometovati će po ustaljenom voznom redu i trasi svakodnevnog prometovanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...