Početna - IZDVOJENO - Danas počinje akcija Solidarnost na djelu, Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga
crveni_kriz_opatija

Danas počinje akcija Solidarnost na djelu, Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga

Akcija ”Solidarnost na djelu” u organizaciji liburnijskog Crvenog križa započinje danas, u petak 14. listopada, i potrajat će do idućeg petka, 21. listopada. U tom vremenu održat će se niz aktivnosti usmjerenih na promociju darivanja krvi, ali i donaciju odjeće, hrane i drugih potrepština.

Prva aktivnost održat će se danas u lovranskom hotelu Lovran, gdje će se od 8.30 do 14.30 sati održati akcija darivanja krvi, a počevši od danas na području Matulja tijekom čitavog tjedna u Hangaru će se prikupljati hrana i odjeća, a ispred trgovine Konzum prodavati humanitarni bonovi.

U ponedjeljak, 17. listopada u Mošćeničkoj Dragi, ispred trgovine Konzum, prodavat će se bonovi i prikupljati donacije u hrani i potrepštinama, dva dana kasnije ista će se akcija održati u Lovranu, također ispred Konzuma, a u petak, 21. listopada, u Opatiji, pred mrkatom – od 8.30 sati nadalje.

– Sredstva iz prošlogodišnje akcije ”Solidarnost na djelu” u jednom smo dijelu, od 8.000 kuna, donirali Dječjoj bolnici Kantrida, a drugim dijelom, od 12.100 kuna kupljena su dva bolnička kreveta sa madracima za posudbu kroničnim i teškim bolesnicima sa Liburnijskog područja. Poručujemo našim građanima da budu senzibilni i osvrnu se oko sebe. Primjećujete li oko sebe ljude koji žive u siromaštvu? Želite li učiniti nešto za njih i barem im malo olakšati život? Imate priliku… Vrijeme je za djela, pokažite svoju solidarnost i humanost, kazala je ravnateljica Crvenog križa Opatija Gordana Grgurina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...