Početna - IZDVOJENO - Danas počinje književni festival Sipar u Mošćeničkoj Dragi

Danas počinje književni festival Sipar u Mošćeničkoj Dragi

Danas započinje 9. književni festival Sipar u Mošćeničkoj Dragi te će do 19. rujna ugostiti velik broj sjajnih autora koji će predstavljati svoje radove u Kući kulture BETTY.

Danas u 19:00 sati gostuje Abdellatif Laabi dobitnik je Gouncourtove nagrade za poeziju. Njegova ‘osobna antologija’ Stablo pjesama prvi je prijevod Laâbija na hrvatski jezik; knjigu je prevela Lea Kovacz. S poetom laureatom razgovarat će Nikola Petković.

Sljedećeg dana 17. rujna slijedi susret s književnicima Dragom Glamuzinom i Zoranom Ferićem. Njihova dva romana, Drugi zakon termodinamike (Glamuzina) i Putujuće kazalište (Ferić) u samom su vrhu recentne prozne proizvodnje. Moderator će biti Nikola Petković.

Posljednje dvije večeri posvećene su dvama izdanjima Festivala poetske riječi, a na rasporedu su poetsko-glazbeni Extempore sudionika ovogodišnjeg festivala te će potom gost književnik Nikola Petković interpretirat Jauk (Howl) Allena Ginsberga na čakavštini. U posljednjoj večeri festivala slijedi podjela nagrada.

U slučaju lošeg vremena program Književnih dana „SIPAR“ preselit će se u Građevinu javne namjene – Barba Rike 5a, 51417 M. Draga

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(VIDEO) Pogledajte tko je Kastavac mjeseca rujna!

Kastavac mjeseca rujna je Matija Perić, umirovljenik i aktivni planinar, predsjednik Planinarskog društva „Učka“ i jedan od najzaslužnijih ljudi za ...