Početna - IZDVOJENO - Danas premijera predstave „Trsatski zmaj“ u GKL Rijeka
web

Danas premijera predstave „Trsatski zmaj“ u GKL Rijeka

Za danas je najavljena  premijera nove predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Trsatski zmaj“ koja će se održati u 18:00 sati. Ovaj autorski projekt naših glumaca-lutkara Davida Petrovića i Alexa Đakovića inspiriran je istoimenom pričom Velida Đekića, publicista i istraživača riječke baštine. U dinamičnoj i maštovitoj predstavi bit će ispričana priča o našem gradu, o tome kako je nastao, o tome kako je rastao, ali i kako je umalo nestao što je Trsatski zmaj, pravi riječki junak, spriječio. Također, na sceni će doslovno niknuti Grad, a gledatelji će prepoznati mnoštvo riječkih simbola i likova iz gradskog života.

Likovno rješenje lutaka i scenografije osmislila je Nisa Hrvatin, a isti su izrađeni u radionicama Kazališta pod vodstvom tehnologinje lutaka Marije Volkmer, dok je rasvjetu oblikovao Sanjin Seršić. U predstavi, uz već spomenute autore, sudjeluju i Andrea Špindel i Goran Zelić, a glas gradu Rijeci kao pripovjedaču dala je ravnateljica Kazališta Zrinka Kolak – Fabijan.

U sklopu predstave „Trsatski zmaj“ osmišljena je i nagradna igra tražilica „Pronađi Zmaja!“ koja je započela 16. veljače, a završila 8. ožujka 2015. godine. Zadatak je bio pronaći četiri različite ilustracije Zmaja koje je osmislio i ilustrirao likovni umjetnik Ivan Blažetić, a bile su skrivene na raznim gradskim lokacijama na koje zalaze djeca. Naravno, svaki je Zmaj bio prilagođen prostoru u kojem se nalazio te je nosio prigodnu poruku. Partneri ove zabavne igre tražilice bili su A travel Autotrans, Ciciban, Cukerin, Gradska knjižnica Rijeka, Prirodoslovni muzej, Rijekasport i TZ grada Rijeke. Prvih pet nalaznika osvojilo je dvije ulaznice za premijeru predstave „Trsatski zmaj“, a sretni dobitnici su Sven Haramina, Zvonko Miškić, Una Tomulić, Laia Stevanović i Maša Stevanović. Idući nalaznici osvojili su po jednu ulaznicu za reprizu iste predstave čiji će datum izabrati sami, a njihova imena su Karmen Mažuranić, Sara Aćimović, Loren Aćimović, Željko Žagar, Jasminka Bertović Pupić, Miko Džodan, Jakov Janeš i Adrian Tkalac.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...