Početna - IZDVOJENO - Danas promocija knjige ‘Hrvatska – Njenih prvih 20-ak’ u Opatiji
grad opatija
foto: Grad Opatija

Danas promocija knjige ‘Hrvatska – Njenih prvih 20-ak’ u Opatiji

U opatijskoj knjižari Adamić, na adresi Ulica maršala Tita 64, ovaj se četvrtak 28. travnja održava druženje uz knjigu “Hrvatska – Njenih prvih 20-tak” autorica Nataše Magdalenić Bantić i Silvije Šeparović, novinarskog tandema koji je proslavio informativni program Radija 101 uređujući emisiju “Week Report”, zbog koje su padale strukovne nagrade i glave. Riječ je o knjizi koja obuhvaća opširno istražen, ali nadasve zabavan pogled na prvih dvadesetak godina Lijepe Naše.

Promocija počinje u 18:30 uz moderatora Željka Ljubobratovića-Vrabu, a svakako treba reći da će se knjiga moći dobiti po promotivnoj cijeni.

Sadržaj knjige je podijeljen u 4 poglavlja / ere, koje obuhvaćaju vrijeme od zatopljenja odnosa stanovnika SFRJ, rođenja samostalne države uz ratna razaranja, do obilježavanja prve godišnjice bespravnog kampiranja stvaratelja-staratelja domovine kraj zebre u zagrebačkoj Savskoj 66.

Knjiga ne podnosi komparaciju s leksikonom, ali “lagano lagano” navlači na almanah u formi punk-spomenara, a u njoj, kronološkim redom vremenskog pravca, nalazimo nizove “montypythonovskih” poteza demokratski izabrane vlasti, izbjegavanje tankog leda međususjedskih odnosa… i “šaku suza, vriću smija” za Lijepu našu!

“Hrvatska – Njenih prvih 20-ak” donosi čak 624 stranice pitkog i zabavnog štiva temeljenoga na novinskim člancima, agencijskim vijestima te radijskim i TV emisijama – iz pera dviju prekaljenih novinarki bez dlake na jeziku!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...