Početna - IZDVOJENO - Danas vrhunac karnevalskog vikenda u Opatiji- Balinjerada
balinjerada promet

Danas vrhunac karnevalskog vikenda u Opatiji- Balinjerada

Vrhunac ovog vikenda, ali i čitavog opatijskog karnevala, dogodit će se u nedjelju, 31. siječnja, već od 10 sati kada će glavnom opatijskom ulicom „zaroštati“ metalni ležajevi neobičnih vozila znanih kao karići i monopatini, a na čelu kolone naći će se pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule.

Naravno, riječ je o Balinjeradi, najluđem sportskom natjecanju na svijetu, koja već 33 godine na opatijske ulice dovodi tisuće gledatelja i stotine sudionika utrke vozila na balinjerama. I ove godine u Balinjeradu će se moći uključiti i posjetitelji Opatije zahvaljujući programu nazvanom „Taxi Balinjerada“ u kojemu će svi zainteresirani gosti tijekom treninga – od 10 do 12 sati – sjesti na jedan od raspoloživih karića i sami osjetiti jedinstvenu i neponovljivu atmosferu ove utrke. Službena utrka započinje u 12 sati, a nakon utrke trasom će se spustiti lokalne karnevalske grupe. U zabavnom dijelu programa nastupit će Dule i Bonaca, Le Salpe, Salty Tails te Mustafi, a program će voditi uvijek odlično raspoloženi Mario Lipovšek Battifiaca, Josip Krmpotić, Dražen Turina Šajeta i Neno Pavinčić. Žiri „Za lepo videt“ odabrati će i proglasiti i ove godine Miss Balinjerade i najljepša „merikanska vozila“ koja očekuju vrijedne nagrade. Po završetku Balinjerade održat će se mimohod lokalnih karnevalskih grupa i „Kukalka“ Opatijskih kukala, koji ovu jedinstvenu verziju alke održavaju na „morskim konjićima“ u moru na opatijskoj Slatini.

Parkiranje na svim javnim površinama besplatno je subotom i nedjeljom do kraja siječnja.

Posebna prometna regulacija povodom održavanja Balinjerade

 

Zbog održavanja “Balinjerade” u nedjelju 31. siječnja 2016. od 09.00 do 15.00 h, za sav promet bit će zatvorena Ulica maršala Tita od raskrižja s Ulicom V.C.Emina (skretanje za opatijsku luku)  do Slatine (ex hotel Zagreb).

Promet gradskih autobusa odvijati će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Ujedno se dana 31. siječnja 2016. zabranjuje parkiranje na označenim parkirnim mjestima u Ulici m. Tita, na dionici odvijanja ”Balinjerade”, od raskrižja s Ulicom V.C.Emina (skretanje za opatijsku luku), do Slatine (ex hotel Zagreb), u vremenu od 07.00 do 15.00 h.

Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, kao i da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima budući će se sva vozila, koja se zateknu  na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno, premijestiti „paukom”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...