Početna - IZDVOJENO - Dani svetog Vida
Foto: web

Dani svetog Vida

Ovogodišnji program povodom manifestacije Dani sv. Vida uključuje čak 50 različitih vjerskih, kulturnih, sportskih i gastronomskih događanja, u koje je uključeno preko tisuću građana svih generacija, od djece riječkih dječjih vrtića do umirovljenika.

Dani sv. Vida započinju u srijedu, 11. lipnja nastupom Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat, a po prvi put kao pozornica poslužit će i Pavlinski trg, gdje će Gradsko kazalište lutaka izvesti predstavu “Izgubljena priča: Ivica i Marica”.
Na Korzu će se odvijati mnoštvo koncerata – nastupit će gotovo svi zborovi koji okupljaju najmlađe Riječane te dječjih vrtića i riječkih škola, ali i klapa Nevera, studenti Muzičke akademije, Vokalni studio Rijeka i Plesni studio Salsero. U Katedrali sv. Vida svoj tradicionalni koncert održat će HNK Ivana pl. Zajca.

Tradicionalna je i Gastrofešta u povodu zaštitnika grada, manifestacija koju 12. lipnja uz Grad Rijeku, organiziraju Turistička zajednica grada Rijeke i riječki ugostitelji, koji će građanima podijeliti 1500 porcija liganja, palente i štrudli.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...