Početna - NOVOSTI - Dani zdravlja i kulture zdravog života

Dani zdravlja i kulture zdravog života

Matulji  : jučer su započeli dani zdravlja i kulture zdravog života u Matuljima .

Predstavili su knjigu „Okućnica i vrt: Od proljeća do zime“ autora Mirte Blažević i Željka Perana u izdanju Naklade Kvarner, a nastavljaju se danas programom „Zajedno do zdravlja“ ispred općinske zgrade.

Od 10 do 13 sati, građani će moći odradtiti  pregled organizma uz mjerenje tlaka i šećera u krvi, ali i proći niz besplatnih specijalističkih pregleda i savjetovanja .

U vijećnici će se održati dva zanimljiva predavanja :

-u 10 sati Dina Benazić održat će prezentaciju kompostiranja uz savjetovanje zainteresiranih,

-11 sati Sunčana Pešak održat će radionicu i predavanje „Kako sačuvati sjeme“.

Istovremeno, na Trgu maršala Tita održat će se veliki sajam zdravih i ekoloških proizvoda u organizaciji udruge Žmergo koja će predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva i eko-certificirane izlagače.

U sklopu programa „Zajedno do zdravlja“ održat će se i natjecanje u pripremanju zdrave hrane „Skuhaj najbolji kapuz“ na kojem će se natjecati Udruga umirovljenika Matulji, Klub 60+ iz Opatije te Tim Občina Ilirska Bistrica.Njihova će se jela moći degustirati u 12 sati.

Program Dana zdravlja nastavit će se u utorak, 10. listopada radionicom izrade prirodnih masti za zacjeljivanje rana i upalnih procesa kože i kostiju pod vodstvom Ivane Keller.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

DORA 2021.

Hrvatska radiotelevizija se priprema za ovogodišnji Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2021.”, koja će se održati 13. veljače ...