Početna - IZDVOJENO - Dao otkaz i od hobija pokrenuo vlastiti biznis

Dao otkaz i od hobija pokrenuo vlastiti biznis

Da dobre ideje mogu uroditi plodom pokazuje primjer Vlade Moulisa iz Daruvara koji je svoj hobi pretvorio u unosan posao. Uzgoj lješnjaka pokazao se kao pravi pogodak, od kojeg se može itekako dobro živjeti.

Na plantaži u Daruvaru Vlado Moulis zasadio je više od pet tisuća sadnica lijeske, no na specifičan način – njegov način jedinstven je u svijetu pa se nada da će uz pomoć svog izuma urod barem udvostručiti, piše Dnevnik.hr.

Revolucionaran izum

Moulis je radio kao kovinotokar, dao otkaz, a danas dobro živi od prodaje lješnjaka. Nedavno se dosjetio kako udvostručiti njihov urod. Sadnice lijeske međusobno je približio, i usmjerio na rast u visinu. Plodovi tako dobivaju više svjetla pa su veći i brojniji, a svoj je izum patentirao u više od 40 zemalja svijeta.

Plantaža će u iduće tri godine dati oko pet tona lješnjaka. Za svoj biznis podignuo je milijunski kredit, a sve što zaradi od prodaje ulaže u nove sadnice. Zaposlio je i dvoje radnika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Foto MA. KIRIGIN

Dnevni boravak za umirovljenike u Rukavcu

Dnevni boravak za osobe treće životne dobi krajem svibnja bit će otvoren na prvom katu društvenog doma u Rukavcu. Riječ ...