Početna - IZDVOJENO - DGV Grada Opatije prepoznato kao europski primjer dobre prakse aktivne dječje participacije
dav

DGV Grada Opatije prepoznato kao europski primjer dobre prakse aktivne dječje participacije

U godini u kojoj obilježavamo 20. godina aktivnog rada Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, još jedno vrlo značajno priznanje dodijeljeno je Dječjem gradskom vijeću Grada Opatije.

Centar za sudjelovanje djece i mladih fakulteta Central Lacanshire (University of Central Lacanshire) istaknulo je Dječje gradsko vijeće Grada Opatije primjerom dobre prakse sudjelovanja djece u životu lokalne zajednice te nas uvrstilo na službenu stranicu „UCMC2“ (U Can make a change 2). Stranica je usmjerena na rezultate postignute sudjelovanjem djece, istraživanjem mišljenja i stavova djece i mladih, prikupljanjem i dijeljenjem primjera istraživanja djece i mladih, provedenih programa i projekata.

Tako će se na navedenoj stranici moći pogledati podaci o našem DGV-u Grada Opatije, utjecaj koje je vijeće ostvarilo na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te posebice činjenica da djeca aktivno sudjeluju u donošenju odluka na lokalnoj razini već dva desetljeća.

Web stranica je dostupna na LINKU te će dijeljenjem pozitivnih primjera aktivne dječje participacije, služiti za izvješćivanje članova Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...