Početna - IZDVOJENO - Digitalizirana nastava u 7 škola PGŽ-e
Foto: web

Digitalizirana nastava u 7 škola PGŽ-e

»Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet” objavila je prvih 150 škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u pilot-projekt e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola, a među odabranim školama njih sedam je iz Primorsko-goranske županije i to osnovne škole: Klana, Vežica, Gornja Vežica, Pehlin, Ivana Rabljanina Rab, Viktora Cara Emina Lovran i Vladimira Nazora Crikvenica te Prva riječka hrvatska gimnazija.

U prvoj fazi, već ove jeseni, u projekt će se uključiti prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 škola uključiti početkom 2016. godine.

U CARNetu ističu da je javni poziv za sudjelovanje u pilot-projektu koji su objavili u prosincu izazvao izniman interes škola, jer u relativno kratkom roku prijavilo se 705 škola. Prijavljene škole svojim su odazivom iskazale želju za uvođenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svoje obrazovne i poslovne procese. Među prijavljenim školama njih 630 zadovoljilo je nužne uvjete, a prema kriterijima za odabir škola odabrano je njih 150 koje predstavljaju reprezentativni uzorak prijavljenih škola. S odabranim školama, kao i njihovim osnivačima, pristupit će se potpisivanju ugovora s definiranim pravima i obvezama prema planu pilot-projekta. Nove škole trebat će pričekati do 2019. godine kada se planira uključivanje sljedećih 700 škola u drugu fazu projekta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...