Početna - IZDVOJENO - Digitalizirana nastava u 7 škola PGŽ-e
Foto: web

Digitalizirana nastava u 7 škola PGŽ-e

»Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet” objavila je prvih 150 škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u pilot-projekt e-Škole: Razvoj sustava digitalne zrelosti škola, a među odabranim školama njih sedam je iz Primorsko-goranske županije i to osnovne škole: Klana, Vežica, Gornja Vežica, Pehlin, Ivana Rabljanina Rab, Viktora Cara Emina Lovran i Vladimira Nazora Crikvenica te Prva riječka hrvatska gimnazija.

U prvoj fazi, već ove jeseni, u projekt će se uključiti prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 škola uključiti početkom 2016. godine.

U CARNetu ističu da je javni poziv za sudjelovanje u pilot-projektu koji su objavili u prosincu izazvao izniman interes škola, jer u relativno kratkom roku prijavilo se 705 škola. Prijavljene škole svojim su odazivom iskazale želju za uvođenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svoje obrazovne i poslovne procese. Među prijavljenim školama njih 630 zadovoljilo je nužne uvjete, a prema kriterijima za odabir škola odabrano je njih 150 koje predstavljaju reprezentativni uzorak prijavljenih škola. S odabranim školama, kao i njihovim osnivačima, pristupit će se potpisivanju ugovora s definiranim pravima i obvezama prema planu pilot-projekta. Nove škole trebat će pričekati do 2019. godine kada se planira uključivanje sljedećih 700 škola u drugu fazu projekta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...