Početna - IZDVOJENO - Digitalna industrija – ključ za rješenje problema nezaposlenosti mladih 
ctk
web

Digitalna industrija – ključ za rješenje problema nezaposlenosti mladih 

Sedam europskih organizacija pronašlo je ključ za nezaposlenost mladih – istraživat će provedbu Digitalne agende u zemljama u kojima djeluju te na temelju istraživanja napisati smjernice za donositelje odluka, razvijat će sedam edukativnih modula u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija ipotom educirati 245 mladih osoba.

Generation 0101 je strateško partnerstvo između sedam europskih organizacija – Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), CentroStudiCittà di Foligno (Italija), Langas į ateitį (Litva), CyprusCommunity Media Center (Cipar), Telecentar (Hrvatska), Latvijasinformacijasunkomunikacijastehnologijasasociacija (Latvija), Sveučilište Izmir (Turska) – s ciljem korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju gorućeg društvenog problema – nezaposlenosti mladih.Projekt koji će trajati dvije godine sufinancira Europska komisija kroz program Erasmus+ iznosom od 275.295,00 €.

Aktivnosti projekta

Na prvom sastanku, koji je održan 19. i 20. studenog 2014. u turskom gradu Izmiru, partneri su se pripremali za provedbu istraživanja o utjecaju DigitalneAgendeu Cipru, Hrvatskoj, Italiji, Latviji, Litvi i Turskoj,s posebnim naglaskom na nezaposlenost mladih. Istraživanje će obuhvatiti mlade osobe, donositelje odluka i poslodavce u svim zemljama iz kojih dolaze partneri, a provodit će se putem anketa i fokus grupa. Na temelju rezultata istraživanja, koji se očekuju do svibnja 2015. godine, partneri će izraditi smjernice za donositelje odluka u ICT području na nacionalnoj i europskoj razini.

U Europskoj uniji se u idućih nekoliko godina očekuje manjak 900.000 stručnjaka u sektoru digitalnih tehnologija.S druge strane imamo sve veću nezaposlenost mladih, ali i potrebu za priznavanjem i razvojem ICT vještina među mladim ljudima. Partneri, organizacije koje su godinama aktivne u području ICT-a, su prepoznali sedam područja koja su tražena na tržištu rada i mogu povećati zapošljivost mladih osoba.

Svaki će partner razviti jedan edukacijski modul (edukacijske materijale za trenere i polaznike) i potom besplatno educirati mlade osobe kroz jedan od sedam modula. Partneri će do kraja projekta besplatno educirati 245 mladih Europljana i Europljanki.

Osim navedenog, partneri će se za trajanja projekta pridružiti europskim kampanjama za podizanje javne svijesti o potencijalu zapošljavanja u digitalnoj industriji kao što su Get Online Week i eSkills for Jobs koje će biti namijenjene svim skupinama građana.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...