Početna - GOSPODARSTVO - Dio opreme financirana iz EU stiže u rijčki kampus
Foto:web

Dio opreme financirana iz EU stiže u rijčki kampus

Sveučilište u Rijeci do sada je objavilo 34 od planiranih 78 javnih natječaja za nabavku opreme u sklopu projekta »Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci« čija vrijednost iznosi 180 milijuna kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima europskih fondova. Dobivena sredstva bit će utrošena za unapređenje istraživačke infrastrukture centara i laboratorija koji djeluju na Sveučilišnom kampusu, a najavljujući kako se dolazak prve opreme očekuje ovih dana prorektorica za investicije i razvoj riječkog Sveučilišta prof. dr. Nevenka Ožanić ističe da je ukupna vrijednost do sada objavljenih radova 130 milijuna kuna.

Rok za dostavu sve opreme je travanj naredne godine, te je to ujedno i rok do kojeg trebaju biti okončane i edukacije osoblja.

Oprema će omogućiti povećanje broja sveučilišnih projekata temeljenih na znanju, a postignuti rezultati implementirat će se u suradnji s malim i srednjim poduzećima na tržištu čime će se povećati broj radnih mjesta u srednjevisokoj i visokotehnološkoj proizvodnji te povećati broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...