Početna - IZDVOJENO - Dječja karnevalska povorka na riječkom Korzu

Dječja karnevalska povorka na riječkom Korzu

U nedjelju je riječko Korzo preplavilo nekoliko tisuća malih maškara…iako je vrijeme bilo relativno tmurno, sve oblake iznad Rijeke otjerali su osmjesi i vesela maškarana dječja lica.

Na Dječjoj karnevalskoj povorci koju su predvodili Meštar Toni i kraljica riječkog karnevala Vedrana zajedno s princezom Leom i princom Bornom, Korzom je prodefiliralo 76 dječjih karnevalskih skupina.
Maske su bile izuzetno kreativne i maštovite, bilo je tu svega – preko morskih vila, ježeva, prinčeva na bijelom konju, Snjeguljica pa sve do predstavljanja kontinenata naše planete.

Male maškare krenule su sa Gata Karoline riječke pa u krug preko Korza sve do Delte gdje je bio smješten zabavni park. Osim toga, pravo karnevasko ozračje začinili su i mnogobrojni posjetitelji i roditelji, koji se nisu mogli oteti karnevalskom ugođaju te su se i sami maskirali.

Inače, Dječja karnevalska povorka organizirana je u sklopu Riječkog karnevala, a sljedećeg vikenda je na programu središnja Međunarodna karnevalaska povorka.

No kako znamo da slike govore više od tisuću riječi, pogledajte veliku fotogaleriju i prosudite sami koliko su naši mališani bili kreativni…

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...