Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Dobra plaća i beneficije jamče odanost poslodavcu
Radnici
foto: web

Dobra plaća i beneficije jamče odanost poslodavcu

Za lojalnost poslodavcu presudni su dobra plaća i beneficije, reklo je 41% anketiranih na portalu Moj-posao.net.

„Čisti profesionalizam: dokle god sam pošteno plaćen za svoj rad, sigurno neću okrenuti leđa poslodavcu“, kaže jedan anketirani.

Odličan šef i kolege presudni su za lojalnost poslodavcu, prema mišljenju 23% anketiranih. “Zdrava radna atmosfera” i “dobar odnos s šefom i kolegama” stvari su koje se “ne mogu kupiti novcem”, da “kvalitetni ljudi mogu ‘izvući’ svaki posao” te da “u dobroj okolini rad postaje gušt”.

Mogućnost napredovanja najvažnijim je faktorom vjernosti poslodavcu proglasilo 14% ispitanika. Ovi zaposlenici žele vidjeti “da se trud isplati”, da povećanje plaće ovisi “o zalaganju, a ne “o duljini staža” te da napreduju prema vlastitim zaslugama, “a ne da kolege ubiru lovorike za njihov trudi i rad”. Čuje se razmišljanje i da je napredovanje bitno i radi “razbijanja monotonije višegodišnjeg obavljanja istih zadataka”.

Da je presudan faktor za lojalnost poslodavcu priznanje za obavljen posao – kaže 13% ispitanika koji ističu da “svaka pohvala dodatno motivira”.

Za 9% ispitanika najvažniji faktor koji jamči lojalnost zaposlenika je izazovan/zanimljiv posao. Ovi ispitanici ističu da u poslu treba “uživati kao u sastavnom dijelu života” te da “samo kroz takav posao možeš tražiti sve ostalo”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...