Početna - IZDVOJENO - Dočekajte Novu 2016. uz zvukove rocka u Rijeci
Nova godina Opatija 2014

Dočekajte Novu 2016. uz zvukove rocka u Rijeci

Rijeka će i ovog puta ispratiti staru i ući u novu godinu u rockersom štihu zahvaljujući nastupima Hladnog piva, Nene Balana i Fiumensa te Grada i Moskve.

Hladno pivo je jedan od najpoznatijih hrvatskih rock bendova koji je aktivan još od davne 1988. godine. Imaju više od 60.000 prodanih nosača zvuka, odsvirali su mnogo koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj, osvojili osam Porina, osam Zlatnih Koogli, dva Crna mačka, jednu nagradu Davorin, te mnoge druge. Nakon poduže stanke 16. travnja 2011. objavili su novi album pod nazivom Svijet glamura. Imaju veliki broj fanova, a njih ne nedostaje ni u našem gradu.

Neno Belan i Fiumensi su također vrlo dobro poznati Riječanima zahvaljujući čestim nastupima na Kvarneru, a Belan i dobar dio godine provodi upravo u Rijeci.  Iako diskografski nije pretjerano aktivan posljednjih godina, Neno Belan & Fiumens redovito održavaju koncerte diljem cijelog prostora nekadašnje bivše države Jugoslavije. Zajednički album Rijeka snova donio im je 2008. nagradu Porin za najbolji pop album.

Moskva je psihodelični rock bend iz Rijeke osnovan 2009. godine. Prvi nastup su održali na festivalu RiRock 2011. Uspješni singlovi U tvojim rukama i Poligraf najavili su njihov prvi album Poligraf, snimljen u studiju G.I.S. u Kastvu s producentom Matejem Zecom. Drugi album Moskve nazvan Lovesexdistortion objavljen je početkom ove godine.

Grupa Grad osnovana je 1985. u Rijeci. Prvi album pod nazivom Ljudi objavili su 1991. godine te je pobrao borjne pohvale, a dvije godine kasnije objavljuju album Amerika. Slijedi dulja pauza, pa novi je idući album ugledao svijetlo dana tek 1998. godine pod nazivom Planet Majmuna 1999, a niz nastavljau albumima Nebo 2001. godine te Grad 2005. godine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...