Početna - IZDVOJENO - Događanjima bogat posljednji vikend Riječkog karnevala

Događanjima bogat posljednji vikend Riječkog karnevala

Veliko finale ovogodišnjeg izuzetno kratkog, ali događanjima bogatog karnevalskog perioda, održati će se 7. veljače na Korzu, na kojem će u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovati 112 karnevalskih grupa sa više od 10.000 sudionika. Velikoj završnici prethoditi će i niz popratnih maškaranih događanja.

Finale Riječkog karnevala 2016. predstavili su gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, tajnica Rotary kluba Rijeka – sv. Vid Tina Smilović Peruza, Meštar Toni i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak te predstavnici pokrovitelja – direktorica regionalne direkcije Rijeka Erste banke Tatjana Sundać, v.d. direktora Sektora korporativnih komunikacija INA-e Marijan Mrkonjić i član Uprave Jadrolinije Marko Čičin-Šain.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel pohvalio se informacijama kako su svi turistički kapaciteti u Rijeci i okolici popunjeni, unatoč najavljenim lošim vremenskim prilikama za predstojeći maškarani vikend, što je ponovno potvrda koliko je Međunarodna karnevalska povorka i Riječki karneval prepoznat u Hrvatskoj, ali i šire. Pozvao je sve ljubitelje karnevala da dođu na Korzu gdje će se održati 33. Međunarodna karnevalska povorka.

Osim Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju, dan ranije, 6. veljače, održati će se tradicionalni Humanitarni karnevalski bal u Palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, a svoje je dolazak najavila i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar- Kitarović. Osim predsjednice, na balu će gostovati i 20-ak veleposlanika iz brojnih zemalja svijeta. Ove godine humanitarni prihod koji će se prikupiti na balu biti će doniran Centru za autizam za daljnje razvijanje projekta senzorskog parka za njihove korisnike. Humanitarni karnevalski bal Grad Rijeka organizira u suradnji sa Rotary klubom Rijeka- Sveti Vid te Turističkom zajednicom Grad Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.

Tajnica Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid Tina Smilović Peruza, zahvalila se svima koji su do sada iskazivali interes za humanitarni karakter Karnevalskog bala te dodala kako se nada da će i ove godine biti ispunjen njegov cilj.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa nadovezao se najavivši preko 20 popratnih zabavnih programa u posljednjem karnevalskom vikendu te dodao kako je program kroz čitav period bio izuzetno bogat unatoč samo tri tjedna trajanja ovog petog godišnjeg doba. Iznio je i detalje oko Međunarodne karnevalske povorke, koja će ugositit 112 grupa, od čega 14 iz inozemstva te 10 grupa iz cijele Hrvatske.

Osim povorke i bala, u subotu, 6. veljače na Korzu, na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, održati će se i Humanitarna maškarana jota, čiji je organizator, sada već tradicionalno, Udruženje obrtnika Rijeka. Isti dan kod Gradske ure, održati će se Humanitarna maškarana maneštra HRTa Radio Rijeke. U večernjim satima Harteru će pohoditi ljubitelji trance glazbe, a Ex port Delta ugostiti će sada već dobro poznatom Carnival party. Pregled ostalih događanja posljednjeg karnevalskog vikenda mogu se pronaći ukalendaru događanja Turističke zajednice Rijeka te na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.

U nedjelju, 7. veljače, 33. Međunarodnu karnevalsku povorku otvoriti će u 12 sati Prve Riječke mažoretkinje, a u večernjim satima tradicionalno zatvoriti Halubajski zvončari. Karnevalska grupa Pom-F-Ri po završetku povorke i vraćanja ključeva grada gradonačelniku, oko 20 sati, na Adamićevom gatu presuditi će Pustu tradicionalnom ceremonijom paljenja na moru. Završetkom povorke zabava se seli u riječke kafiće i klubove te Ex port Deltu gdje će cijeli dan trajati velika završna fešta uz Brevis bend i Trio Vox. Za sve one koji ovu nedjelju neće imati priliku biti na Korzu, povorku će moći pratit izravnim prijenosom na službenoj stranici ili You tube kanalu Riječkog karnevala, a u Hrvatskoj se može pratiti i putem izravnog prijenosa na Kanalu Ri te u programu HR Radio Rijeke.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...