Početna - IZDVOJENO - Domagoj Ivan Milošević: Što misle o njegovoj „socijalnoj“ državi Milanović bi trebao pitati nezaposlene, blokirane i roditelje iseljenih!
milosevic
foto: domoljubna.hr

Domagoj Ivan Milošević: Što misle o njegovoj „socijalnoj“ državi Milanović bi trebao pitati nezaposlene, blokirane i roditelje iseljenih!

Milanović je izjavio da je Hrvatska „poduzetna“ i „socijalna država“? Ona možda jest „socijalna“, ali samo za one tisuće članova SDP-a koje su zaposlili u državnoj upravi u zadnje četiri godine! – istaknuo je, među ostalim, saborski zastupnik (koordinator svih ekonomskih odbora HDZ-a i kandidat na listi Domoljubne koalicije za VII. izbornu jedinicu) Domagoj Ivan Milošević u Središnjici na konferenciji za novinare u povodu najnovijeg izvješća Svjetske banke „Doing business 2016.“

U nastavku donosimo ključne poruke:

Uvjeti jednako loši

Kamo sreće da su se uvjeti poslovanja u Hrvatskoj promijenili! Promijenila se, naime, samo metodologija Svjetske banke. Kao što se, primjerice, promijenila metodologija izračuna izvoza. Nakon što smo ušli u EU – bilježimo porast izvoza roba. No tu robu, nažalost, ne proizvodimo, vrhunac je izvoz banana. Dakle, članica smo EU pa se roba provozi kroz Hrvatsku – stoga „raste“ izvoz. A deseci tisuća mladih svake godine odlaze iz Hrvatske – tako Milanović „rješava“ nezaposlenost.

SDP-ov teror nepredvidivih poreza

Logično je zapitati se – zašto se i dalje poduzetnici žale da je u Hrvatskoj teško poslovati? Razlog – potpuna nepredvidivost zakona i poreza. Zašto u mandatu ove vlade nije bilo nijedne strateške investicije? Investicije čak i padaju! Milanović je jučer izjavio da je Hrvatska „poduzetna“ i „socijalna država“? Ona možda jest „socijalna“, ali samo za one tisuće članova SDP-a koje su zaposlili u državnoj upravi u zadnje četiri godine! Neka Milanović o svojoj „socijalnoj državi“ pita što misle onih 320 000 blokiranih, roditelje onih više od 100 000 iseljenih i 280 000 nezaposlenih. A Milanovićev „socijaldemokratski poklon“ onima koji imaju sreću da su još zaposleni u ove četiri godine svakome 10 000 eura novog duga. Najbolje je razgovarati s poduzetnicima i obrtnicima kako se posluje – svi će reći da je danas teže nego prije četiri godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...