Početna - IZDVOJENO - Donacije Crvenog križa i Teniskog kluba Opatija otišle u Glinu

Donacije Crvenog križa i Teniskog kluba Opatija otišle u Glinu

Brojni stanovnici i tvrtke te udruge s područja Liburnije do sada su donirali Gradskom društvu Crvenog križa Opatija velike količine pomoći za stradale u potresu na području Banovine, no još uvijek postoji velika potreba te se u opatijskom Crvenom križu prikupljanje pomoći obavlja kontinuirano.
Predstavnici GDCK-a Opatija već su nekoliko puta posjetili Banovinu te predali sakupljenu humanitarnu pomoć. Posljednju donaciju uručili su predsjednik GDCK-a Opatija Roberto Žigulić, član Odbora Mario Sušanj, v.d. ravnateljice Đana Pahor, predsjednik Kluba mladih Marin Kudrić te volonteri Danijel Šepić, Ivica Rogić i Lazar Radmanović, koji su posjetili Glinu te predali donaciju ravnateljici GDCK-a Glina Alberti Cestarić.
“Riječ je o sredstvima sakupljenim u humanitarnoj akciji Tenis kluba Opatija koju je pokrenuo volonter i predsjednik Kluba mladih GDCK-a Opatija te član Teniskog kluba Opatija Marin Kudrić u vrijednosti 4.522 kuna, za koje su kupljene živežne namirnice i higijenske potrepštine te o humanitarnoj pomoći građana Liburnije (živežne namirnice, higijenske potrepštine, odjeća, obuća, prekrivači, deke i grijalice) doniranih Crvenom križu Opatija za stradale u potresu, u ukupnoj vrijednosti od 7.000,00 kuna” rekli su iz GDCK-a Opatija.
Humanitarna pomoć iskrcana je i raspoređena u namjenske šatore Crvenog križa u Glini, posebno namirnice i higijenske potrepštine, posebno odjeća, te posebno oprema za kućanstvo.
“Sudjelovao sam u više humanitarnih akcija za područja pogođena potresom i bio na terenu na Banovini te sam došao na ideju da s prijateljima sakupim još novčanih sredstava jer građanima čije su kuće stradale u potresu i dalje treba pomoć ” kazao je Marin Kudrić iz Tenis kluba Opatija.
Iz CDCK-a Opatija najavili su da je u planu još jedna akcija i posjet Banovini te pozvali sve građane dobre volje i velikog srca da doniraju konzerviranu hranu i sitni alat za radove oko kuća stradalih u potresu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...