Početna - IZDVOJENO - Donacijom školi “Pećine” nabavljena pomagala za djecu s oštećenjem vida
djeca
arhiva

Donacijom školi “Pećine” nabavljena pomagala za djecu s oštećenjem vida

Odjelu Osnovne škole “Pećine” za djecu s oštećenjem vida u Rijeci, jedinom takvom u Hrvatskoj, danas je uručena donacija u iznosu od 4 i pol tisuće kuna. Donatori su Centar za participaciju žena u društvenom životu, ostvarenom na natječaju HEP-a s programom “Svjetlo na putu života i radosti”.

Doniranim sredstvima nabavljena je društvena igra za slijepe i slabovidne osobe, kocke za igranje te takozvane termo folije, materijal koji služi za izradu radnih listića i taktilnih slikovnica. U školu trebaju stići još dva pomagala koja će olakšati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.

“Za taj iznos smo nabavili jednu društvenu igru za slijepe i slabovidne osobe “Poveži 4”, kocke za igranje, također za slijepe i slabovidne osobe te takozvane termo folije koji nam služi za izradu radnih listića i taktilnih slikovnica i ostalih materijala prilagođenih osobama s oštećenjima vida. Čekamo da nam dođe “zvučni frizbi” i “leteći tanjur”, sredstvo za olakšavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i za druženje s vršnjacima,” rekla je defektologinja Javorka Milković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...