Početna - IZDVOJENO - Dora 2023. u Opatiji 11. veljače

Dora 2023. u Opatiji 11. veljače

Nastavak izuzetno dobre suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je današnjim potpisivanjem Ugovora o organizaciji Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2023. u Centru Gervais.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

Dora 2023. održat će se 11. veljače 2023u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“, a nastupit će 18 izvođača. Popis izvođača možete pogledati ovdje: https://magazin.hrt.hr/zabava/sluzbeni-rezultati-ovogodisnjeg-natjecaja-za-izbor-hrvatske-pjesme-za-pjesmu-eurovizije-dora-2023–10491554

– Zajedničkim smo zalaganjem i partnerskim odnosom Hrvatske radiotelevizije i Grada Opatije osigurali kontinuitet održavanja ove nacionalno važne glazbene manifestacije u našem gradu. Obzirom da je vrijeme održavanja popularne Dore ujedno i vrijeme špice opatijskih karnevalskih događanja, u vrijeme zimske sezone bilježimo i pojačane turističke statistike, a sve to ide u prilog našeg stečenog imagea cjelogodišnje turističke destinacije. Samo dan nakon održavanja Dore, 12. veljače, na rasporedu je naša tradicionalna Balinjerada. Želim da na glazbenom natjecanju pobijedi najbolja skladba. Raduje me i što je među izvođačima velik broj glazbenika iz našega kraja, a možda upravo netko od njih postane pobjednik Dore i dobije priliku predstavljati Hrvatsku na Euroviziji koja će se održati u Liverpoolu 9., 11. i 13. svibnja, naglasio je gradonačelnik Fernando Kiriginprilikom potpisivanja Ugovora.

– Izuzetna mi je čast i ove godine biti s vama u ime Hrvatske radiotelevizije i potpisati sporazum o organizaciji našeg velikog projekta – Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2023. Raduje me nastavak vrlo uspješne zajedničke suradnje između Grada Opatije. Vjerujemo da će se naša produkcijska kvaliteta i uigrana televizijska i radijska ekipa i ove godine prirediti vrhunski televizijski spektakl. Zahvaljujemo domaćinima, a svim natjecateljima želimo puno sreće i da nas pobjednička pjesma lijepo predstavi u svibnju na Eurosongu, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb

Direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić kazala je kako su Opatija i Dora vezane već punih 30 godina.

– Naime, već je 1993. godine prvi festival na kojem se birala pjesma za Eurosong – kasnije nazvan Dora, održan u svom „prirodnom okruženju“, u gradu festivala – Opatiji, budući da je opatijska festivalska tradicija duga više od stotinu godina. Opatija je, kao najljepša festivalska kulisa, kasnije bila domaćinom brojnih Dorinih izdanja te je ugošćivala najveće hrvatske glazbene zvijezde koje su, šećući Opatijom, pridonosile stvaranju osjećaja festivalskog glamura te glazbenog imidža grada. Hrvatski izbor pjesme za Eurosong i ove se godine održava u predsezoni, 11. veljače, što nam donosi odličan sadržaj za privlačenje gostiju izvan glavne turističke sezone, a osim toga bit će to izvrsna uvertira Valentinovu, budući da smo za Dan zaljubljenih našim gostima pripremili mnoštvo lijepih iznenađenja, kazala je Petričić.

U ime tvrtke Opatija 21 direktor Igor Štok je naglasio kako su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla, a Ernie Gigante Dešković je ispred Festivala Opatija zahvalio svim supotpisnicima na izvrsnoj suradnji i zaželio još jednu sjajnu priredbu 11. veljače u Opatiji.

Potpisivanju ugovora su nazočili i ravnateljica Poslovne jedinice HRT-a Produkcija Marija Kosor, urednik HTV 1 i HTV 2 i voditelj Projekta Dora Tomislav Štengl te predstojnica Ureda glavnoga ravnatelja HRT-a Jagica Cvrk.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...