Početna - IZDVOJENO - Dva moćna plesna sola na Riječkim ljetnim noćima
2sola

Dva moćna plesna sola na Riječkim ljetnim noćima

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske u Rijeci gostuju nagrađivane plesne umjetnice Petra Hrašćanec i Aleksandra Mišić.

U HNK Ivana pl. Zajca u subotu 1. srpnja s početkom u 20 sati, u okviru Riječkih ljetnih noći odigrat će se predstave «Anatomija mačke» autorica Petre Hrašćanec i Ksenije Zec te «Ona/Her» Aleksandre Mišić i Žaka Valente. Riječ je o moćnim plesnim solima nagrađivanih plesačica koje u Rijeku stižu kroz suradnju Riječkih ljetnih noći s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava «Anatomija mačke» spaja tehniku suvremenog plesa sa studijom anatomije životinja, izmičući apsolutnoj kontroli interpretacije pa svaka izvedba ostvaruje mogućnost novoga gledanja. Kritika izvedbu opisuje kao kompaktnu, napetu, s neočekivanim rješenjima, a karakterizira ju raskošan koreografski zapis. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Umjetničke organizacije 21:21.

Predstava «Ona/Her» osvrće se na često kompleksnu simbiozu života umjetnika i njegovoga umjetničkog djelovanja. Izvođačicu Aleksandru Mišić u ovoj izvedbi kritičari opisuju kao plesački krajnje usredotočenu i emocionalno zadivljujuće otvorenu, a čitav solo kao slojevit i promišljen, svjež u plesnom izrazu, potvrđujući Aleksandru Mišić kao zrelu autorsku osobnost. Predstava je nastala u produkciji MASA dance company.

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima uključujući aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

Plesna mreža Hrvatske ove godine dovodi plesne predstave u HNK Osijek, Varaždin, Rijeku i Šibenik, u Gradsko kazalište Zorin Dom Karlovac, na Umjetničku akademiju Osijek, Osječko ljeto kulture i Virovitičko kazališno ljeto te u Pučko tvoreno učilište Umag.

 

VIŠE:

 

Fotografije za tiskane medije

Anatomija Mačke, fotografkinja Sara Bernarda Moritz:

http://plesnamreza.hr/wp-content/uploads/2017/04/IMG_5141.jpg

http://plesnamreza.hr/wp-content/uploads/2017/04/IMG_5133.jpg

http://plesnamreza.hr/wp-content/uploads/2017/04/IMG_2338.jpg

Ona/Her, fotografkinja Ksenija Španec:

http://plesnamreza.hr/wp-content/uploads/2017/04/DSC_0183.jpg

http://plesnamreza.hr/wp-content/uploads/2017/04/DSC_0034.jpg

 

Video traileri predstava

Anatomija Mačke: https://vimeo.com/161099983

Ona/Her: https://youtu.be/fStdCyB5sMo

 

Video intervju s autorima

https://www.youtube.com/watch?v=yr9KvD26dyw

 

Službena internetska stranica PMH:

http://plesnamreza.hr/

 

Riječke ljetne noći:

http://hnk-zajc.hr/rijecke-ljetne-noci-2017/

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...