Početna - IZDVOJENO - Dvogodišnja djevojčica najmlađa zamrznuta osoba na svijetu
operacija
web

Dvogodišnja djevojčica najmlađa zamrznuta osoba na svijetu

Matheryn Noavaratpong dvogodišnja je djevojčica i ujedno najmlađa osoba koja je  kriogeno zamrznuta s nadom da će jednog dana biti probuđena i izliječena, piše news.com.au.

Djevojčici je otkriven 11 cm velik  tumor na mozgu kad se jedno jutro nije mogla probuditi. Kako se tumor brzo širio i nije joj bilo spasa njeni roditelji koji su oboje liječnici odlučili su je zamrznuti. Nakon niza operacija Matheryn je uklonjeno 80% lijeve strane mozga i unatoč teškoj borbi tumor se nastavio širiti.

“Shvatili smo da je ovo kraj, ali odlučili smo se boriti.”, rekao je njen otac. Kontaktirali su zakladu Alcor Life Extension Foundation, jednu od najvećih organizacija na svijetu koja se bavi kriogenim zamrzavanjem. Njihovi liječnici pristali su primiti djevojčicu kao pacijenta. Njezino tijelo će biti zamrznuto dok tehnologija ne bude napredovala i lijek ne bude pronađen.

Matheryn je trebala biti prebačena avionom u SAD no kako je došlo do pogoršanja njena stanja tim je bio prisiljen obaviti sve u Tajlandu. Djevojčicin mozak je izvađen i pohranjem spremnik od nehrđajučeg čelika ispunjenog tekućim dušikom. Njezino tijelo je zamrznuto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obnova i rekonstrukcija Guvernerove palače

Ravnatelji županijskih ustanova u kulturi, Nikolina Radić Štivić iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Željka Modrić Surina iz Prirodoslovnog ...