Početna - IZDVOJENO - Dvoje poginulih, još 13 ozlijeđenih u prometu u PGŽ tijekom prošlog vikenda

Dvoje poginulih, još 13 ozlijeđenih u prometu u PGŽ tijekom prošlog vikenda

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 46 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe nažalost, smrtno stradale, tri su teže, a 10 lakše ozlijeđene.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo vozače koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola. Tako je u petak, 20. srpnja oko 23 sata, na području Delnica privedena 28-godišnja hrvatska državljanka jer je zatečena kako upravlja vozilom marke VW Golf , karlovačkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,43 g/kg. Vozilom je upravljala prije stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije, a k tome se nije zaustavila ni na znak crvenog svjetla na semaforu.  Nešto kasnije je i u Opatiji priveden 50-godišnji hrvatski državljanin jer je pri koncentraciji alkohola od 1,60 upravljao osobnim vozilom marke Peugeot. Na Krku je pak dan kasnije u subotu, 21. srpnja, priveden 27-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljajući motociklom marke Aprilia, bez registarskih oznaka, izbjegavao policijsku kontrolu i bježao te ometao postupanje policijskih službenika. Motociklom je upravljao bez ikakve dokumentacije.

U Crikvenici je priveden istog dana 30-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, pulskih registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg.  Zbog počinjenog prekršaja, kao i prethodno navedeni vozači,  sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu te smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike, a posebno vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Izvor: www.fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...