Početna - IZDVOJENO - Dvostruko ubojstvo kod Karlovca – ubojica u lošem psihičkom stanju
foto: kaportal.hr

Dvostruko ubojstvo kod Karlovca – ubojica u lošem psihičkom stanju

Podsjetimo, u subotu navečet na području Općine Vojnić dogodilo se dvostruko ubojstvo, gdje je ubojica Boško Šapić (21) lišio života dvojicu vršnjaka Dejana Vučkovića (20) i Alvina Horvatića (23).
Sumnja se da je ubojstvo počinjeno zbog djevojke, kako je mediji nazivaju “fatalne Vickey”, koja je, kako za sada stoje stvari, ljubovala sa svom trojicom.

Danas je B. Šapić doveden na saslušanje na Županijski sud u Karlovcu, gdje se uz dodijeljenog mu odvjetnika, Maria Jutta, branio šutnjom. Jedino što je rekao bilo je da mu nije bila namjera nikoga ubiti.
Šapićev odvjetnik Jutt komentirao je da je Šapić u teškom psihičkom stanju te da je svjestan posljedica.

Na komentare kako je Šapić pred Sud doveden bos, bez obuće, odvjetnišvo je dalo odgovor kako je njegova obuća oduzeta kao dokazni materijal, a u međuvremenu mu nisu mogli pronaći adekvatnu obuću. Istražni sudac koji postupak vodi, Ivan Perković, naložio policiji je da se „odmah pribavi adekvatna obuća“ što su djelatnici PU karlovačke i učinili te uz nove cipele donijeli i nove čarape.

Na okolnost da je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo kazneno djelo preinačilo s “ubojstva” u “teško ubojstvo” Jutt je najavio prigovor, budući da kvalifikacija teško ubojstvo podrazumijeva ubojstvo “iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda”, za što je predviđena kazna zatvora od 21 do 40 godina.
“Kada bude podignuta optužnica uložit ćemo prigovor na kvalifikaciju djela jer ima elemenata za prigovor”, kazao je Šapićev odvjetnik Jutt.

Inače, osumnjičenom dvostrukom ubojici Bošku Šapiću sudac istrage Ivan Perković odredio je jednomjesečni istražni zatvor, prenosi jutarnji.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...