Početna - IZDVOJENO - Edvard Primožić primio nagradu za životno djelo Općine Lovran

Edvard Primožić primio nagradu za životno djelo Općine Lovran

Nakon šest desetljeća društveno korisnog rada koji je »utkao« u brojna društva i udruge na području Lovrana, ali i šire, Edvard Primožić primio je nagradu za životno djelo Općine Lovran iz područja tehničke kulture. Rođeni Ljubljančanin u Lovran je stigao s majkom Santinom odmah po rođenju 1948. godine i tu se trajno nastanio. Nakon završene osnovne škole u Lovranu, upisao se u srednju metalno-tehničku školu u Rijeci.
Po završetku školovanja 1967. godine, sa zanimanjem vodoinstalatera, zapošljava se u opatijskom Metalu u kojem kasnije postaje poslovođa te rukovoditelj objekata. Devedesetih godina prošlog stoljeća prelazi u privatne poduzetnike i do umirovljenja radi u vlastitoj tvrtki koja se bavila ugostiteljstvom, računovodstvenim poslovima te organizacijom raznih manifestacija.
No, ono što je u nepovrat poklonio Lovranu i ostavio neizbrisiv trag jest njegov angažman u udrugama, upravo onima koje su ga i kandidirale za ovo veliko općinsko priznanje. Svoj društveni angažman započeo je u Limenoj glazbi, današnjem Puhačkom orkestru Lovran još kao 13-godišnjak. Kako kaže, »sopal je više od 25 let«, ali i u dva navrata bio predsjednik lovranskih limenjaka. Nakon toga učlanio se u Lovačko društvo Kobac Lovran, u kojem je također u jednom mandatu bio predsjednik i u kojem je više od 30 godina tajnik. Ove godine obilježava i 45. godišnjicu članstva u toj lovranskoj udruzi. Primožić je i suosnivač Streljačkog kluba Kobac, a kruna njegovog društvenog rada je sve ono uloženo u Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovran. Osim u svoj lokalnoj zajednici, Primožić djeluje i šire, pa je tako već više od dva desetljeća i tajnik u opatijskoj Područnoj vatrogasnoj zajednici Liburnije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...