Početna - IZDVOJENO - EKSKLUZIVNO: Zahtjev o ukidanju imuniteta Tomislava Sauche
odluka

EKSKLUZIVNO: Zahtjev o ukidanju imuniteta Tomislava Sauche

Redakcija Liburnije.com eksluzivno je u posjedu zahtjeva o ukidanju imuniteta Tomislava Sauche, a za koji je zahtjev podnio DORH.

Saborsko  Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) će na sjednici koja počinje u danas, petak, u 8.30 sati odlučivati o zahtjevu DORH-a koji je tražio skidanje imuniteta SDP-ovcu Tomislavu Sauchi, bivšem predstojniku Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Državno odvjetništvo zatražilo je za Tomislava Sauchu lišavanje slobode, određivanje pritvora, istražni zatvor i pokretanje kaznenog postupka.

Podsjetimo, državna revizija ustanovila je kako je Ured bivšeg premijera Zorana Milanovića, kojem je predstojnik bio upravo Saucha, isplaćivao dnevnice za inozemna putovanja bez dokaza o putovanjima, u vrijednosti preko 300 tisuća kuna.

Prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera na imena trojice njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307. 785 kuna za inozemne dnevnice.

Riječ je o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem – njih 160. Ispada da je svaki na službenom putu boravio gotovo pola godine. Zanimljivo je da su sva putovanja trajala između 9 i 12 dana. Naknadno su svi demantirali da su putovali na račun Ureda.

U nastavku možete vidjeti kako zahtjev

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...