Početna - IZDVOJENO - Ekstremne količine padalina u Istri i na Kvarneru uzrokovale bujice

Ekstremne količine padalina u Istri i na Kvarneru uzrokovale bujice

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno izrazito obilnom kišom pogodilo je u noći sa subote na nedjelju Istru i Kvarner. Zabilježene su ekstremne količine padalina.

Kiša je u Istri padala od Tinjana pa sve do Rijeke. Najviše kiše zabilježeno je palo u zaleđu Matulja. Gotovo nestvarno djeluje podatak o 222 mm koliko je od ponoći zabilježila meteorološka postaja Stara Pošta. 222mm. je veća količina oborina i od najavljenih vrijednosti na pojedinim lokacijama u američkoj saveznoj državi Floridi, koja očekuje udar snažnog uragana Irme.

Ekstremnih 177 mm palo je i u Poljanama, a više od 100 mm zabilježeno je na zapadnom izlazu iz tunela Učka. Područje grada Pazina je također natopila ekstremna kiša, nabujala je Pazinčica, a poplavljene su brojne njive na širem području. Obilne kiše bilo je i u općini Tinjan, ali i na Žminjskom području gdje je zabilježeno do 104 mm.

Rabljena Vozila
x

Pogledajte još

Akcija deratizacije na području Lovrana

Jesenska akcija obavezne preventivne deratizacijske mjere na području Općine Lovran provodit će se od 24. rujna do 30. rujna ove ...