Početna - IZDVOJENO - Europarlamentarka Marijana Petir na sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Europarlamentarka Marijana Petir na sjednici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prisustvovala je 16. veljače sjednici XI saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održanoj u gradskoj vijećnici, a uz male vijećnike dobrodošlicu joj je zaželio i gradonačelnik Ivo Dujmić.

Europarlamentarka Petir je nekoliko puta u svom uredu u Bruxellesu primila predstavnike Društva „Naša djeca“ Opatije i vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije te izrazila želju da upozna njihov rad i djelovanje u Opatiji.

Gradonačelnik Dujmić iskazao je zadovoljstvo posjetom zastupnice Petir, zahvalio joj što je opatijske predstavnike primila u Bruxellesu te joj poklonio monografiju Opatije.

– Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća su ponos našega grada koji od 2005. godine ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece. Puno ulažemo u djecu i njihove potrebe, što se i vidi na svakom koraku. Imamo novu sportsku dvoranu, novi kulturni centar, a upravo gradimo i novi moderan dječji vrtić. Grad Opatija je u vrhu zemlje po mjerama koje uvodi za djecu i mlade – od naknada za novorođenu djecu, besplatne udžbenike za osnovnoškolce, sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce, stipendije za učenike i studente, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Dobrodošlicu je gošći zaželjela i dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je naglasila kako u Opatiji gradske vlasti slušaju dječje želje i mišljenje.

Marijana Petir zahvalila je malim vijećnicima i predstavnicima DND-a što promoviraju dječja prava i zastupaju dječje interese te im uručila prigodne poklone.

– Ulažete puno truda i vremena i hvala vam na tome te vam čestitam na domaćinstvu velike europske konferencije kojoj ćete biti domaćini u listopadu. Vaš je grad i vaše djelovanje prepoznato na europskoj razini i veseli me što sam imala priliku razgovarati s vašim predstavnicima u Bruxellesu. Čestitam i gradonačelniku što je prepoznao prioritete te uveo potrebne mjere za koje bi mi bilo drago da se „preslikaju“ i na nacionalnoj razini. Što će nam infrastruktura, ako nemamo mlade ljude koji će ju koristiti, kazala je Petir.

Vijećnici DGV-a postavljali su pitanja zastupnici Petir o radu u Europskom parlamentu, na koje je ona sa zadovoljstvom odgovarala.

Nakon održane sjednice DGV-a, Petir je posjetila prostorije Društva „Naša djeca“ Opatija te pohvalila njihov rad.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Od Antonji pa na daje lepo je va našen kraje”

Jučer se je, na Antonju tradicionalno dizao pust. Diljem Opatije, Kastva i Općine Matulji obilježio se početak petog godišnjeg doba. ...