Početna - AUTOMOTO - Europska elita brdskih utrka u Ilirskoj Bistrici

Europska elita brdskih utrka u Ilirskoj Bistrici

Ovogodišnja utrka „23.GHD Petrol Ilirska Bistrica 2017.“ mogla bi, biti odlučujuća za naslove europskih prvaka na brdskim stazama.

Tradicija što traje već četvrt stoljeća na dionici Ilirska Bistrica – Šembije odvijat će se od 1. do 3.rujna. Organizirano kao zajednički poduhvat slovenskog nacionalnog sportskog saveza AŠ 2005 i ljubljanskog Autokluba Olimpija. Organizatori događaju nisu krili oduševljenje odazivom prijava vozača.

Gotovo 200 prijavljenih vozača iz 11 europskih država Ilirska Bistrica još se jednom potvrđuje kao automobilistička priredba najvišeg ranga u Sloveniji. Priređuje se na dijelom obnovljenoj i poboljšanoj dionici dugoj 5 kilometara.

Slovenski organizatori posebno su ponosni na četiri zastupljene nacije na utrci. Hrvatsku sa 59 vozača, potom Sloveniju sa 39,Italiju 28 i Češku 23 vozača. Pokazatelj broja prijavljenih je da na dan treninga u subotu 2.rujna,u kojem je namjera provesti čak tri treninga, počinje već u 8,30 sati.

Samo desetak kilometara od hrvatsko-slovenske granice te graničnog prijelaza Rupa, utrka je lako dostupna je brojnim ljubiteljima automobilizma iz Hrvatske. Samo dva tjedna uoči hrvatskog automobilističkog bisera – Buzeta, fanovi brzina imaju prigodu gledati „matineju“, uvjeriti se u sve ono što će stići na legendarni buzetski Most, na odlučujuću utrku FIA Europskog prvenstva koja je na rasporedu od 15. do 17. rujna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...