Početna - IZDVOJENO - Facebook zaključio kupnju WhatsApp-a
whats up
web

Facebook zaključio kupnju WhatsApp-a

Nakon konačne potvrde svih regulatornih tijela, Facebook je u transakciji teškoj 19 milijardi dolara konačno zaključio kupnju WhatsApp-a, što je za sada najveća investicija u povijesti Facebooka. Unatoč  velikom iznosu, sudeći po Zuckerbergovom govoru u Indiji, izgleda da se ne žure s planovima za povrat te investicije. Iako je akvizicija vrijedila 19 milijardi dolara, uključujući gotovinu i dionice, radi porasta cijene Facebookovih dionica vrijednost je zapravo skočila na 22 milijarde.

Ono što je za sada poznato je da su se, unatoč ponekim pretpostavkama, izvršni direktori obje strane složili oko ideje da WhatsApp ostane samostalna aplikacija, odnosno da ne prijeđe na nivo društvene mreže. Pošto su u pitanju brojna korisnička imena, lokacije, e-mail adrese i sl. koje je više stotina milijuna korisnika povjerilo WhatsAppu, u to su se morale uvjeriti u američke vlasti i FCC (Federal Trade Commission) koje sada budno prate aktivnosti obje kompanije, kako se njihova obećanja o pravima na privatnost ne bi prekršila.

Stoga, ne začuđuje da je Zuckerberg tih što se tiče iznošenja budućih planova vezanih za njihov izrazito skupi potez, no zasigurno će tišinu morati prekinuti kada Facebookovi brojni dioničari zatraže detaljnija pojašnjenja i konkretniji plan. Obzirom na strogo dogovorene uvjete  i na odluku da se dojučerašnji izvršni direktor WhatsAppa, Jan Koum, samo priključi Facebookovom odboru direktora, za objašnjenje su zasigurno zainteresirani i mnogi korisnici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Matulja otuđen alat

Za dvadesetak tisuća kuna kaznenim djelom krađe oštećena je tvrtka s područja Đakova. Prema dosadašnjim saznanjima nepoznati počinitelj je između ...