Početna - IZDVOJENO - FEN će idući tjedan u Opatiji ispuniti kazalištem
fen
web

FEN će idući tjedan u Opatiji ispuniti kazalištem

Najbolje produkcije hrvatske nezavisne kazališne scene ponovo će se idućeg tjedna prikazati u Opatiji, na 4. Festivalu neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske koji će se održati od 7. do 12. travnja.

– FEN tradicionalno predstavlja presjek suvremene produkcije nezavisnih kazališta iz čitave Hrvatske, ali i otvara teme i predstavlja priče koje su važne s društvenog aspekta. Ovogodišnje predstave govore o vrijednosti umjetnosti u potrošačkom društvu, ali i umjetničkoj opravdanosti provokacije kao pristupa kontroverznim temama, vrijednosti znanja u današnjem svijetu, kao i fluidnosti identiteta. Progovorit ćemo i o značajnih hrvatskih i svjetskih literarnih klasika poput Vesne Parun i Georgesa Feydeaua, a posebnu pažnju posvetit ćemo i problemima marginalnih društvenih grupa. Nismo zaboravili niti na najmlađe posjetitelje, koje ćemo povesti na čarobna putovanja iz svjetova bajki, basni i priča, ali i naučiti ponešto o svijetu u kojem danas živimo, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

Tijekom šest dana FEN-a predstavit će se ukupno 24 programa sa više od stotinu sudionika na šest različitih lokacija u Opatiji, a uz predstave za djecu i odrasle, ove godine festival donosi i radionice namijenjene djeci i odraslima, izložbu fotografija, kao i poseban program – otvorenje „najmanjeg kazališta na svijetu“ u Brseču.

Opatijcima i posjetiteljima predstavit će se poznata imena iz svijeta glazbe, književnosti, umjetnosti i kazališta poput Renata Baretića, Martine Tomčić i Ivane Husar, Ivice Šimića, Nine Violić, Nataše Janjić, Vilima Matule, Ecije Ojdanić, Dražena Šivaka i mnogih drugih, koji će i ove godine za svoje sudjelovanje biti nagrađeni jedinstvenim, autorski oblikovanim sušilom za kosu koje je ove godine dizajnirala Saška Mutić.

Svečano otvorenje FEN-a najavljeno je za utorak, 7. travnja u 20 sati u hotelu Imperial, predstavom „Crveno“ Teatra Exit, a do kraja tjedna održat će se još devet predstava za odrasle – „Ritina škola“ kazališta Planet Art iz Zagreba, „Nalik na tikvu“ kazališta PlayDrama iz Splita, „Feydau…re…mi“ Triko cirkus teatra iz Zagreba, „Jučer sam se sjetio plave“ Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, „Izložak br. 49“ i „Sutra (ni)je novi dan“ zagrebačkog Teatra Exit, „Ex-pozicija“ MUO Bacači sjenki iz Zagreba, „Mobitel“ Kazališta Moruzgva iz Zagreba te „Ja koja imam nevinije ruke“ Zagrebačkog glumačkog ateljea, i deset predstava za djecu – „Grimmix“ Kerekesh Teatra iz Varaždina, „Moja obitelj i jedan jež“ Kazališta Smješko iz Zagreba, „Zašto baš ja“ Kazališta Mala scena iz Zagreba, „Ljepotica i Zvijer“ Teatra Naranča iz Pule, „Mrav, mrav, mrav i cvrčak“ Teatra Oz iz Mošćeničke Drage, „Čarolija godišnjih doba“ Lutkarskog studija Kvak iz Zagreba, „Mala vještica“ Triko cirkus teatra iz Zagreba, „Preko grma, preko trna“ Teatra Tirena iz Zagreba te „Hotel Medo“ i „Sami u kući“ Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Izvanredne predstave tijekom FEN-a publici će biti dostupne po posebnim festivalskim cijenama. Ulaznica za predstave za odrasle stajat će 40 kuna, za djecu 20 kuna za dijete i roditelja, a kod organiziranog dolaska školskih i vrtićkih grupa ulaz je besplatan. U ponudi će se naći i paketi od tri ulaznice za različite predstave, kod kojih će svaka pojedinačna ulaznica biti 10 kuna jeftinija.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...