Početna - IZDVOJENO - Festival čakavske šansone – Čansonfest
Čansonfest

Festival čakavske šansone – Čansonfest

Sutra će se u Kastvu, na Crekvini, u sklopu KKL-a održati deveti u nizu Čansonfest ili Festival čakavske šansone. Ujedno, Čansonfest je posljednja manifestacija koja će se održati u sklopu Kastavskog kulturnog leta.

Ove će godine na Čansonfestu nastupiti ukupno osamnaest izvođača, od kojih su neki i od ranije poznati publici, a na Festivalu će se naći i neka nova imena.  Organizatori su najavili dodjeljivanje novčanih nagrada za četiri najbolja izvođača. Ove će godine na Čansonfestu redom nastupiti: Milka Čakarun Lenac, Duško Jeličić i grupa Bonaca, Karin Kuljanić, Hrvoje Hegedušić, Nevia Rigutto, Igor Brešan, Vesna Nežić – Ružić, MauroStaraj, Olivera Baljak, Irena Giorgi, Davor Grgurić i kvartet Veljak, Helena Brajković, David Danijel, Yamas, Damir Luketić, Mateo Pilat, Ana Horvat te Aledory. Izvođače će pratiti festivalski orkestar koji čine Aleksandar Valenčićna klaviru, Aleksandra Šupak na gitari, Mihalj Ivković na harmonici, Tonči Grabušić na bubnjevima i udaraljkama, Damjan Grbac na bas gitari i kontrabasu i Nataša Veljak na violini. Voditeljsku palicu preuzet će Irena Grdinić.

U slučaju lošeg vremena, mjesto održavanja festivala neće biti na Crekvini već će se preseliti u sportsku dovranu u Kastvu.

Pokrovitelji festivala su Grad Kastav, Primorsko – goranska županija, Turistička zajednica Grada Kastva te Hrvatska glazbena unija, podružnica Rijeka i HUZIP.

Da rezimiramo, 9. Čansonfest na kastavskoj Crekvini, vrijeme početka festivala 20,30 sati.
Vidimo se na Čansonfestu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...