Početna - GOSPODARSTVO - Festival čokolade: Opatija
Čokolada

Festival čokolade: Opatija

Predstavnik vodećeg svjetskog proizvođača čokolade Barry Callebaut-a u Opatiji

Ugostiteljska škola Opatija i tvrtka Barry Callebaut zajedničkim projektom dogovorit će s Gradom Opatijom sudjelovanje na Festivalu čokolade koji će se održati u prosincu u Opatiji.

Predstavnik vodećeg svjetskog proizvođača čokolade i prerađivača kakaovca, belgijske tvrtke Barry Callebaut, Goran Nilović, susreo se jučer u uredu gradonačelnika sa zamjenicom gradonačelnika Marinom Gašparić i voditeljem Kongresnog ureda Turističke zajednice Grada Opatije Goranom Pavlovićem.

Ravnatelj Ugostiteljske škole prof. Damjan Miletić iskazao je iznimno zadovoljstvo budućom suradnjom i objasnio kako će tvrtka Barry Callebaut postati tvrtka prijatelj škole. – Dogovorili smo da će tvrtka Barry Callebaut opremiti jedan kabinet u našoj školi te sudjelovati u edukaciji učenika koji se školuju za slastičare, a također će nam donirati njihove čokoladne proizvode za potrebe nastave. Oni imaju svoje Čokoladne akademije diljem svijeta u kojima se obrazuju vrhunski stručnjaci, pa smo došli na ideju da u Ugostiteljskoj školi napravimo neku vrstu “mini” akademije, u kojoj bi se educirali naši učenici, ali i svi zainteresirani učenici iz šire regije. Ova tvrtka ima i svoju televiziju, pa bi organizirala video radionice putem kojih bi učenici mogli iz kabineta pratiti predavanja njihovih stručnjaka, kazao je Miletić.

Predstavnik Barry Callebaut-a Goran Nilović istaknuo je kako im predstavlja zadovoljstvo podržati opatijsku Ugostiteljsku školu te u “čokoladnom laboratoriju” koji bi oni opremili educirati učenike, ali i sve ostale o čokoladi, razviti svijest o dobroj čokoladi te mogućnostima proizvodnje. – Nije čokolada sve što se tako zove i želja nam je da pokažemo i naučimo sve zainteresirane što je prava čokolada. Polaznike radionica upoznat ćemo sa sirovinom kao i mogućnostima njezina iskorištavanja. Belgijska tvrtka Barry Callebaut može se pohvaliti s pet tisuća zaposlenika u pedeset tvornica diljem svijeta. Najveći je svjetski prerađivač kakaovca i proizvođač čokolade i želja nam je u Hrvatskoj podići svijest o pravoj, kvalitetnoj čokoladi na višu razinu, kazao je Nilović te naglasio kako se raduje mogućem sudjelovanju na Festivalu čokolade koji se u prosincu održava u Opatiji.

Predstavnik Turističke zajednice Goran Pavlović istaknuo je kako na Festivalu nedostaje profesionalnog programa te se nada da će sudjelovanje tvrtke Barry Callebaut privući i interes struke.

Zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić kazala je kako je Opatija ne samo kolijevka, već i perjanica kadrova u ugostiteljstvu, a Ugostiteljska je škola obrazovala mnoge naše najpoznatije ugostiteljske stručnjake te je takva suradnja dobra kako za školu, tako i za Opatiju, ali i cijelu regiju. – Raduje me što ste prepoznali kvalitetu naše opatijske Ugostiteljske škole te će ova suradnja pomoći u još boljoj edukaciji njenih kadrova, a nadam se da će vaše sudjelovanje na Festivalu čokolade pomoći da sam Festival bude motiv dolazaka mnogih posjetitelja u Opatiju, kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvoren je Dom Lisina, pogledajte kako je bilo na otvorenju! (FOTO)

Ove subote svečano je ponovno otvoren Dom Lisina, nakon završene prve faze obnove. Uređeno je prizemlje u kojem će boraviti ...