Početna - GOSPODARSTVO - Festival čokolade: Opatija
Čokolada

Festival čokolade: Opatija

Predstavnik vodećeg svjetskog proizvođača čokolade Barry Callebaut-a u Opatiji

Ugostiteljska škola Opatija i tvrtka Barry Callebaut zajedničkim projektom dogovorit će s Gradom Opatijom sudjelovanje na Festivalu čokolade koji će se održati u prosincu u Opatiji.

Predstavnik vodećeg svjetskog proizvođača čokolade i prerađivača kakaovca, belgijske tvrtke Barry Callebaut, Goran Nilović, susreo se jučer u uredu gradonačelnika sa zamjenicom gradonačelnika Marinom Gašparić i voditeljem Kongresnog ureda Turističke zajednice Grada Opatije Goranom Pavlovićem.

Ravnatelj Ugostiteljske škole prof. Damjan Miletić iskazao je iznimno zadovoljstvo budućom suradnjom i objasnio kako će tvrtka Barry Callebaut postati tvrtka prijatelj škole. – Dogovorili smo da će tvrtka Barry Callebaut opremiti jedan kabinet u našoj školi te sudjelovati u edukaciji učenika koji se školuju za slastičare, a također će nam donirati njihove čokoladne proizvode za potrebe nastave. Oni imaju svoje Čokoladne akademije diljem svijeta u kojima se obrazuju vrhunski stručnjaci, pa smo došli na ideju da u Ugostiteljskoj školi napravimo neku vrstu “mini” akademije, u kojoj bi se educirali naši učenici, ali i svi zainteresirani učenici iz šire regije. Ova tvrtka ima i svoju televiziju, pa bi organizirala video radionice putem kojih bi učenici mogli iz kabineta pratiti predavanja njihovih stručnjaka, kazao je Miletić.

Predstavnik Barry Callebaut-a Goran Nilović istaknuo je kako im predstavlja zadovoljstvo podržati opatijsku Ugostiteljsku školu te u “čokoladnom laboratoriju” koji bi oni opremili educirati učenike, ali i sve ostale o čokoladi, razviti svijest o dobroj čokoladi te mogućnostima proizvodnje. – Nije čokolada sve što se tako zove i želja nam je da pokažemo i naučimo sve zainteresirane što je prava čokolada. Polaznike radionica upoznat ćemo sa sirovinom kao i mogućnostima njezina iskorištavanja. Belgijska tvrtka Barry Callebaut može se pohvaliti s pet tisuća zaposlenika u pedeset tvornica diljem svijeta. Najveći je svjetski prerađivač kakaovca i proizvođač čokolade i želja nam je u Hrvatskoj podići svijest o pravoj, kvalitetnoj čokoladi na višu razinu, kazao je Nilović te naglasio kako se raduje mogućem sudjelovanju na Festivalu čokolade koji se u prosincu održava u Opatiji.

Predstavnik Turističke zajednice Goran Pavlović istaknuo je kako na Festivalu nedostaje profesionalnog programa te se nada da će sudjelovanje tvrtke Barry Callebaut privući i interes struke.

Zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić kazala je kako je Opatija ne samo kolijevka, već i perjanica kadrova u ugostiteljstvu, a Ugostiteljska je škola obrazovala mnoge naše najpoznatije ugostiteljske stručnjake te je takva suradnja dobra kako za školu, tako i za Opatiju, ali i cijelu regiju. – Raduje me što ste prepoznali kvalitetu naše opatijske Ugostiteljske škole te će ova suradnja pomoći u još boljoj edukaciji njenih kadrova, a nadam se da će vaše sudjelovanje na Festivalu čokolade pomoći da sam Festival bude motiv dolazaka mnogih posjetitelja u Opatiju, kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...