Početna - IZDVOJENO - Filmski ispraćaj 2015. uz premijeru filma „Narodni heroj Ljiljan Vidić“
art-kino-croatia

Filmski ispraćaj 2015. uz premijeru filma „Narodni heroj Ljiljan Vidić“

Filmski ispraćaj 2015. godine u Art-kinu održat će se 31.12. u 10 sati uz jutarnju premijeru komedije «Narodni heroj Ljiljan Vidić» i gostovanje redatelja Ivana-Gorana Viteza i scenarista Zorana Lazića.

 U četvrtak, 31. prosinca u 10 sati ujutro, uz gostovanje redatelja Ivana-Gorana Viteza i scenarista Zorana Lazića, premijerno će se prikazati prva hrvatska partizanska komedija «Narodni heroj Ljuljan Vidić». Nakon projekcije, ispratit će se iznimno uspješna filmska godina Art-kina.

Film se prikazuje u sklopu programa «Jutro u kinu» te je publika dobrodošla i prije same projekcije na druženje uz kavu i čaj.

«Narodni heroj Ljiljan Vidić» prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu «Čimbenik X» u kojem pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat.

Redatelju je kao inspiracija poslužila i hrvatska svakodnevica u kojoj, čini se, i dalje se građani ne mogu dogovoriti tko je bio heroj, a tko zločinac te se, još uvijek, dijele na partizane i ustaše. Komedija koja ne štedi nikoga donosi i poseban jezik kojim govore filmski protagonisti u kojem je ‘event manager’ postao ‘događajnik’, a radio prijemnik ‘krugovalnik’.

U ovoj komediji publika će saznati alternativnu povijest Hrvatske, odnosno tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu, kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao, koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Zašto pogledati film? Zato jer je riječ o prvoj partizanskoj komediji u povijesti hrvatske kinematografije, ali i zato što ćemo, napokon saznati ‘pravi istinu’ o Drugom svjetskom ratu, NOB-u i NDH-u, ali i gdje je tko bio ’45.

«Narodni heroj Ljiljan Vidić» će moći pogledati i od 7. siječnja u Art-kinu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

2021. donosi smanjene turističke članarine

U cilju smanjivanja opterećenja poduzetnika u turizmu Vlada RH je nastavila smanjivati opterećenje za poduzetnike u turizmu pa će od ...