Početna - NOVOSTI - Fit do ljeta

Fit do ljeta

Intenzivna aktivnost poput trčanja u uporu, čučnja sa skokom, skipa i preskakanja užeta pomaže mršavljenju.
– Ove vježbe je najbolje raditi nekoliko puta na dan, optimalno bi bilo od tri do pet, i to u trajanju od minute. Cilj je napraviti vlastiti maksimum. Rezultat je takve aktivnosti da će mišići povećati potrebu za energijom te će je povlačiti iz uskladištenih masnoća ili iz onoga što pojedemo, a to doprinosi mršavljenju – kaže prof. kineziologije Zdenko Klarić.

Trčanje u uporu
Namjestite se tako da su dlanovi ispod ramena te da su kukovi u ravnini s ramenima. Počnite privlačiti desnu nogu prema grudima, a lijeva je na mjestu. Zamijenite. Pazite da pritom ne propadate u kukovima. Vježbu izvodite polako te postupno, kako jačate, ubrzavajte.

Čučanj sa skokom
Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Napravite čučanj – pazite da koljenima ne prelazite razinu prstiju. Skočite. Kad se vraćate, stopalima što mekše dotaknite pod. Napravite od dvije do tri serije po deset ponavljanja.

Skip u mjestu
Stanite stopalima u širini ramena, a ruke neka budu sa strane. Podignite desnu nogu do ravnine s kukom, a lijevu ruku savijenu u laktu prema gore. Potom zamijenite. Počnite polako te s vremenom povećavajte brzinu pokreta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...