Početna - GOSPODARSTVO - (FOTO) Međunarodna PILC konferencija o strateškom liderstvu u Opatiji

(FOTO) Međunarodna PILC konferencija o strateškom liderstvu u Opatiji

Dvodnevna Međunarodna konferencija o strateškom liderstvu – PILC, u organizaciji Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke održava se u Opatiji.

Na konferenciji sudjeluju stručnjaci iz akademskog i gospodarskog sustava, a teme rasprava su aktualnosti i razmjena iskustava, znanja i ideja iz područja vođenja i upravljanja.

Konferencija PILC već 11 godina uspješno okuplja znanstvenike, stručnjake, gospodarstvo i studente pružajući poticaj za daljnje poslovanje i mogućnost širenja profesionalne mreže.

Ove godine zamlja partner konferencije je Ukrajina, što je dogovoreno prilikom prošlogodišnjeg posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva Kijevu, no obzirom na tragične ratne okolnosti profesori ukrajinskih sveučilišta konferenciji su se pridružili online, a dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić uputila im je želje za skorim završetkom ratnog sukoba i što bržem vraćanju znanstvenom radu.

U ime Grada Opatije nazočne je pozdravila pročelnica Upravog odjela za financije i društvene djelatnosti Tamara Sergo.

-U Opatiji smo pokrenuli projekt Hubbazia – Centar za inovacije u turizmu, prvi takve vrste u Hrvatskoj. Sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupne vrijednosti 2.5 milijuna kuna od čega EU sufinancira s 1.9 milijuna kuna. Poduzetničke ideje naših polaznika bit će predstavljene u sklopu konferencije kroz Demo day u popodnevnim satima, istaknula je Sergo.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...