Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Pogledajte kako je bilo na Svjetskom danu oživljavanja

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Svjetskom danu oživljavanja

Povodom Svjetskog dana oživljavanja Planinarsko društvo „Opatija“ u suradnji s Gradskim društvom Crveni križ Opatija organiziralo je tečaj prve pomoći za vodiče društvenih izleta liburnijskih planinarskih društava.

Tečaj je obuhvatio teorijski i praktični dio, a sudionici su se između ostalog podsjetili kako treba pristupiti unesrećenome, kada se i kako pokreće postupak oživljavanja, koje su aktualne smjernice za zbrinjavanje krvarenja i prijeloma, kako prepoznati simptome različitih zdravstvenih problema koji se mogu pojaviti na planinarenju (npr. sunčanica, dehidracija, grčevi, konvulzije, ubodi insekata, ugrizi životinja, opekline, smrzotine) itd.

Polaznici tečaja nisu krili zadovoljstvo zavidnom razinom organizacije i visokom kvalitetom provedenog tečaja, što je organizatore dodatno ohrabrilo u planovima da uspješnu suradnju u budućnosti ostvare i omogućavanjem pohađanja tečaja prve pomoći i za ostatak članstva.

📷 Ivana Eterović, Zoran Popovski

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...