Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Prigodnom svečanošću otvoren je novouređen trg u Iki

(FOTO) Prigodnom svečanošću otvoren je novouređen trg u Iki

Prigodnom svečanošću otvoren je novouređen trg u Iki koji je uređen u povodu obilježavanja 300. obljetnice osnutka ikarskog brodogradilišta kroz sredstva dvaju europskih projekata nositelj kojih je Grad Opatija. Cilj je očuvanje i prezentiranje bogate maritimne baštine: brodogradnje, pomorstva i ribarstva na području Ike.

Trg su službeno otvorili puštanjem balona u zrak gradonačelnik Fernando Kirigin i četverogodišnja Ana iz Ike.

Okupljenima su se obratili gradonačelnik Fernando Kirigin, idejni začetnik projekta i predsjednik Udruge Ikarski barkajoli Vjekoslav Zahej, kroničar Ike i suradnik na projektu Radovan Trinajstić, akademski kipar i autor skulpture „Brod“ Goran Štimac te Edi Superina iz tvrtke Scam Marine koja je izradila elemente od kortenskog čelika i Lorenzo Gašparić iz IT tvrtke Fortis Labor, autor aplikacije proširene stvarnosti Ika 300 koja se može instalirati putem Google Playa i Apple Storea.

Prije otvorenja trga okupljeni su doživjeli jedinstveni interaktivni povratak u prošlost Ike kroz stručno vođenje turističkog vodiča Nikole Špehara.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Veliko finale Petrove va Pojanah

Veliko finale Petrove va Pojanah! Predstava Casabianca ispunila je gledalište do posljednjeg mjesta. Nakon izuzetnog uspjeha, ova topla i duhovita ...