Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Velika akcija čišćenja Učke i Ćićarije

(FOTO) Velika akcija čišćenja Učke i Ćićarije

U nedjelju 07. studenog 2021. održana je velika radna akcija Planinarskog društva „Opatija“ tijekom koje su očišćeni planinarski putevi i provedene završne radnje ususret otvorenju nove planinarske obilaznice “Po vrhovima Učke i Ćićarije“.

Tako je čak 27 sudionika radne akcije raspoređeno u 6 grupa čistilo puteve te postavilo 9 metalnih žigova i posljednjih 5 upisnih kutija. Ovom akcijom finalizirane su dugotrajne pripreme te su staze spremne za svečano otvorenje nove obilaznice koje će se održati 27. i 28. studenog kada će Planinarsko društvo „Opatija“ organizirati vođene ture do različitih vrhova nove obilaznice.

Obilaznica „Po vrhovima Učke i Ćićarije“ osniva se povodom 70. obljetnice Planinarskog društva „Opatija„ te 145. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri. Radi se o točkastoj obilaznici sa 16 kontrolnih točaka. Jedan je od ciljeva uspostavljanja nove obilaznice i označavanje nekih novih putova i vrhova (Šebrn, Maj, Balin) kao i oživljavanje nekih starih putova i vrhova, koji su nekad bili markirani, ali su odavno zapušteni (grebenski put Vrata-Suhi vrh, vrh Plas i vidikovac Krog). Riječ je o stazama pogodnim za jednodnevne planinarske izlete te će nova obilaznica sa sigurnošću privući brojne izletnike na Učku i Ćićariju.

Izgradnju obilaznice i tiskanje dnevnika obilaznice pomogli su Grad Opatija, Općina Lovran, Turistička zajednica Grada Opatije, Istarski planinarski savez i Javna ustanova „Park prirode Učka„

Izvor: Facebook profil: Planinarsko društvo Opatija

Rabljena Vozila

Jedan komentar

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...