Početna - IZDVOJENO - Game Boy slavi 25. rođendan
game boy
foto: web

Game Boy slavi 25. rođendan

Game Boy danas slavi 25. rođendan – ova Nintendova ručna konzola 21. je travnja 1989. godine puštena u prodaju u Japanu. Kasnije te godine moglo se kupiti u SAD-u, a u rujnu 1990. i u Europi. Ugašena je u ožujku 2003. godine.

Game Boy i njegov nasljednik, Game Boy Color, zajedno su diljem svijeta prodani u 118,69 milijuna primjeraka, a samo nekoliko tjedana nakon predstavljanja u SAD-u je prodano milijun konzola. Bila su to vrlo uspješna vremena za Nintendo, koji se danas nalazi u puno lošijoj situaciji.

Game Boy je pokrenuo revoluciju u svijetu video-igara, slično kao što je to Sony Walkmanom učinio u glazbi. Iako Nintendov uređaj nije bio prva ručna igraća konzola, svojom cijenom i popularnim softverom pomela je konkurenciju. Može se reći da je Game Boy uvelike odredio današnji svijet mobilnih igara. Korisnicima je između ostaloga omogućio da spajaju uređaje kabelom.

Game Boy je dolazio u kombinaciji s megapopularnom igrom Tetris, te je dodatno popularizirao igre kao što su Super Mario i Donkey Kong. Korisnicima je omogućio da prelaze iz igre u igru jednostavnim mijenjanjem kazetica u uređaju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...