Početna - IZDVOJENO - Gase li se lokalni mediji?

Gase li se lokalni mediji?

Okruglim stolom na temu “Gase li se lokalni mediji”, jučer su u opatijskom Grand hotelu Četiri opatijska cvijeta započeli šesti po redu dani elektroničkih medija – 19. dani radija, 6. dani televizije i 6. dani interneta.

O ovoj su temi, uz ostale, govorili u ime Hrvatske udruge radija i novina Jura Hrvačić, te u ime Nacionalnih udruga televizija Denis Mikolić. Naime, prema rezultatima rada do 2008. godine Radijske postaje u Hrvatskoj imale su uzlaznu putanju, no nakon toga uslijed recesije i pada oglašavanja bilježi se pad poslovanja.

Stalan problem i dalje ostaje rast troškova na koje elektronički mediji ne mogu utjecati. Zbog toga se na simboličan način, paljenjem svijeća podsjetilo na 11 radijskih i 3 televizijske kuće koje više ne rade.

Nakon Okruglog stola minutom šutnje za sve preminule članove HURIN-a počela je i svečanost dodjele godišnjih radijskih nagrada, a prisutnima se prigodnim riječima obratio Juraj Hrvačić, predsjednik HURIN-a. S područja naše županije Karmen Valenta s Radio Quirinusa dobila je za radijsko dostignuće i emisiju „Ke li je, ke li ne” nagradu Srebrni mikrofon, Radio Banovina dobila je Priznanje za 20 godina postojanja, a Moslavački list iz Kutine Priznanje za 60 godina rada. U ime nagrađenih zahvalio se Kutinčanin Ivan Gračaković.

Organizatori događanja su Agencija za elektroničke medije- Vijeće za elektroničke medije, Hrvatska udruga radija i novina HURIN, Nacionalna udruga televizija NUT i Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – HAKOM. Partneri su Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Sabora RH, Ministarstvo kulture, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, Ministarstvo uprave, Državno izborno povjerenstvo i Odašiljači i veze.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...