Početna - IZDVOJENO - “Gnothi Seauton”, prikazan film o Kostelićima
web

“Gnothi Seauton”, prikazan film o Kostelićima

Jučer je u Zagrebu nakon 23 godine snimanja prikazan  dokumentarni film Brune Kovačevića, “Gnothi Seauton”. Dokumentarac dug 93 minute  počinje scenom Janice kad je imala 8 godina, a završava 2014. kadrom iz Sočija.

Na premijeru filma došlo je oko 500 uzvanika, među kojima je bio Bruno Kovačević s pratiljom koja je plijenila pozornost cijelokupne publike, Milanović, obitelj Kostelić, Severina, Vedran Pavlek…

Sam naziv filma “Gnothi Seauton” je starogrčki, a značu “Upoznaj samog sebe”,  a obrađuje cjelokupnu temu životnog puta ove najtrofejnije hrvatske obitelji. Nakon hrvatske premijere dokumentarac ide dalje u svijet, a uvršten je u oko 15 filmskih festivala. Konkurirat će i za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca.

Gips je bio naš trener u Medveščaku gdje sam skijao. Kad sam došao na televiziju, upoznao me s klincima, rekao mi je da bi želio razvijati njihovu karijeri i kako bi želio da izgleda ta karijera u sljedećih 12 godina. Uhvatio sam se za mamac i, malo po malo, prošle su 23 godine – rekao je Bruno Kovačević za Dnevnik HRT-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...