Početna - IZDVOJENO - Googleove kamere ovog proljeća ponovno snimaju Liburniju

Googleove kamere ovog proljeća ponovno snimaju Liburniju

Automobili koji snimaju fotografije za Google Street View ovog proljeća ponovno će posjetiti Hrvatsku.
Taj poznati Googleov servis korisnicima omogućava trodimenzionalni pregled snimljenih lokacija kao što su ulice, ceste, šetnice i slično, a do njega se može doći direktno ili preko Google Maps internet sućelja ili mobilne aplikacije. Google Street View za područje Hrvatske dostupan je od 2012. godina, a prva snimanja u Hrvatskoj obavljena su godinu ranije. Unatoč kasnijim povremenim ažuriranjima, brojna područja i dalje imaju prikaz situacije star deset godine.
Prema informacijama objavljenima na stranicama Google Street Viewa, automobili će između 8. travnja i lipnja ponovno obići Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Karlovac, Šibenik, Vukovar, Pazin, Koprivnicu, Krapinu, Sisak, Gospić. Čakovec, Požegu, Viroviticu, kao i okolna mjesta i ceste. Kao i ranije, osim područja dostupnih automobilom, snimat će se i pješačke zone i druga područja nedostupna automobilom..
Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, pa svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje se mogu prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije, javlja rep.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora

Nacionalna izložba mladih inovatora ”Mladi@inovacije 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u školsko-sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u ...