Početna - IZDVOJENO - Senzacija u Međugorju: čudo ili mamac za lakovjerne?
Gospa

Senzacija u Međugorju: čudo ili mamac za lakovjerne?

Gospin gipsani kip prvi je put zasvijetlio u ponedjeljak navečer dok su kraj njega molili talijanski hodočasnici. Vijest o svijetlećem kipu brzo se proširila te su mnogi već sljedećeg dana pohitali u Međugorje kako bi se uvjerili u istinitost priče. Gospa je tada ponovno zasvjetlila.

Trenutno pred kućom u kojoj je kip postavljen stoji tisuće vjernika koji žele biti svjedocima međugorskom čudu.

Po pitanju ovog fenomena oglasili su se i stručnjaci koji su iznijeli sasvim logično i prirodno objašnjnje. Naime, ukoliko usporedimo boju Gospina kipa koji svijetli u mraku s bojom kojeg u mraku isijava stroncijev aluminat možemo vidjeti da su istovjetne. Stoga je jasno, nema tu čuda. Ovo je samo jeftin kazališni trik za naivne i lakovjerne – istaknuo je  dr. Močilac. Njegov kolega dr. Tomislav Portada, kemičar Instituta Ruđer Bošković, smatra da bi trebalo otići u Međugorje i na licu mjesta ispitati što je izazvalo neobičnu svjetlost. On smatra da nitko nije namjerno inscenirao ovaj fenomen, ali je uvjeren da postoji logično objašnjenje koji ljudi vide, ali ga krivo tumače.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba „51000 Balthazargrad“ u MMSU-u još samo ovog vikenda

Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena ...