Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva
tecaj-informatika
foto: Grad Rijeka

Grad Rijeka organizira novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva

Grad Rijeka, Zavod za informatičku djelatnost organizira drugi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva namijenjenih umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Riječ je o Osnovnom informatičkom tečaju i Osnovama online novinarstva. Za tečaj Osnove online novinarstva mogu se prijaviti isključivo osobe koje već posjeduju osnovna informatička znanja, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

Besplatni informatički tečajevi namijenjeni su osobama koje imaju prebivalište na području grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Tečajevi će se održavati u Centru tehničke kulture, Školjić 6/I kat, od 14. do 25. studenoga 2016. godine, u grupama, i to u trajanju od 20 školskih sati. Prijave se mogu izvršiti od 2. do 11. studenoga 2016. godine na telefon 327-155 od 8 – 16 sati svakim danom osim subote i nedjelje.

Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati za tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa u tečaj, a ne tijekom same prijave

Potrebna dokumentacija:

umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,
osobe s invaliditetom jedno od ovih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad; rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalističkog pregleda o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba
branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata
korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi
kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3200 polaznika.

Ustrojen je i web portal http://penzici.rijeka.hr kojem surađuju osobe starije dobi, pa su iz tih razloga osim Osnovnih informatičkih tečajeva kao novina organizirani i tečajevi osnova online novinarstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...