Početna - IZDVOJENO - Gradonačelnik Opatije traži stopiranje otkaza i preispitivanje odluke o otkazima
Bazen Hotela Kvarner
Foto: Afs Franjo Slavić

Gradonačelnik Opatije traži stopiranje otkaza i preispitivanje odluke o otkazima

Povodom medijskih objava oko otpuštanja radnika u LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uputio je danas pismo predstavniku većinskog vlasnika LRH d.d. u kojem predlaže zajednički sastanak kako bi se, ukoliko su informacije iz medija istinite, preispitala najavljena odluka o otkazima radnicima LRH d.d.

Pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani gosp. Ostoja,

obraćam Vam se kao predsjedniku Uprave osnivača -dioničara trgovačkog društva NONNULLUS d.d., koje društvo je većinski dioničar LIBURNIA RIVIERA HOTELI d.d. iz Opatije.

Na žalost, moram Vas izvjestiti da sam neugodno iznenađen člankom u novinama oko otpuštanja radnika u LRH d.d. Naime, od gospođe Masarić Helene koja je nazočila posljednjoj sjednici Nadzornog odbora društva dobio sam informaciju da je na pitanje gosp. Bulića, pod točkom razno, oko eventualne liste viška radnika – Uprava društva izvjestila Nadzorni odbor da nema formalnog prijedloga takve liste,da uprava nije donijela odluku, već samo razmatra, u okviru svojih ovlasti, novi prijedlog organizacije rada koji će tek nakon utvrđivanja prijedloga biti prezentiran Radničkom vijeću. Naravno da sam očekivao da ću prije upućivanja prijedloga odluke uprave Radničkom vijeću biti upoznat i detaljno informiran o razlozima donošenja odluke.

Želio bih naglasiti da sam u ime Grada Opatije kao strateškog partnera višekratno negodovao jer nismo bili pravovremeno informirani o ključnim potezima većinskog vlasnika i Uprave društva, te sam bio u uvjerenju, nakon što smo uspostavili korektnu suradnju, da je takva praksa prestala. Grad Opatija je do sada pokazao spremnost za zajedničko rješavanje problema kako za dobrobit tvrtke, tako i za dobrobit zaposlenika LRH d.d., ali ovakvi potezi uprave kojima se narušava socijalna sigurnost velikog broja zaposlenika, naših sugrađana, dovode u pitanje našu dosadašnju kooperativnost.

Stoga, ukoliko su članci u novinama točni, što opravdano uzrokuje nezadovoljstvo zaposlenika LRH d.d. i građana Opatije, molim da sazovete hitni sastanak na kojem bi pored Vas nazočili, predsjednik Nadzornog odbora i ja u ime Grada Opatije. Ujedno predlažem da zastanete s procesom otpuštanja – ukoliko su informacije o istom točne, kako bismo zajednički preispitali poduzeto, kako u interesu same tvrtke, ali i zaposlenika.

Još jednom podvlačim da sam bio u uvjerenju da će se uvažiti moji zahtjevi za pravodobnim informiranjem, što je na žalost izostalo. Uvjerenja sam da ćemo pri neposrednom zajedničkom sastanku, kao i do sada, postići međusobno usaglašeni stav na dobrobit Vas kao predstavnika većinskog dioničara i Grada Opatije koji djeluje s pozicije većinskog vlasnika NOVA LIBURNIJA d.o.o., ali i s pozicije interesa građana i zaposlenika društva jednog od najjačih gospodarskih subjekata Grada Opatije.

U očekivanju čim skorijeg zajedničkog sastanka, s poštovanjem,

Gradonačelnik

Ivo Dujmić, ing

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...