Početna - IZDVOJENO - Gradsko kazalište lutaka u 2020. dobilo 14 nagrada

Gradsko kazalište lutaka u 2020. dobilo 14 nagrada

12.siječnja u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održala se konferencija za medije na kojoj je rezimirana 2020. godina te su najavljeni i predstavljeni aktualni programi Kazališta.
Ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir osvrnula se na zahtjevnu i neizvjesnu prošlu godinu koja je bila od velikog značaja kako za grad Rijeku koja nosi titulu Europske prijestolnice kulture, tako i za Gradsko kazalište lutaka koje slavi 60 godina djelovanja. Unatoč svim poteškoćama, rezultati u 2020. godini su sjajni. Tako su riječki lutkari uspjeli održati čak 254 izvedbe, što je iznimno visok broj obzirom na propisane epidemiološke mjere koje su ograničavale standardno kazališno djelovanje.
Treba istaknuti da je Gradsko kazalište lutaka u protekloj godini osvojilo čak 14 nagrada, od kojih je 13 strukovnih nagrada i nagrada publike, dok je jedna Godišnja nagrada Grada Rijeke.
Kruna rada Gradskog kazališta lutaka Rijeka svakako je Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u kategoriji dječjih i lutkarskih predstava koja je dodijeljena predstavi „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carola Gatica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...