Početna - IZDVOJENO - GRAND FINALE  SEZONE: GIORGIO SURIAN I GOSTI!
giorgio
web

GRAND FINALE  SEZONE: GIORGIO SURIAN I GOSTI!

Giorgio Surian, svjetski proslavljeni bas-bariton i nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca, nastupit će s gostima na koncertu u subotu, 6. lipnja 2015. na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20:00 sati.

Nakon ovosezonskog nastupa na koncertu Nova generacija te uloge u operi „Oedipus Rex“, novi član ansambla riječke Opere omogućit će doista grand finale ove kazališne sezone svojim gala koncertom. Na programu koncerta, pod dirigentskim vodstvom maestra Iva Lipanovića i uz goste, riječku primadonu, sopranisticu Kristinu Kolar i tenora Giogia Suriana jr. te orkestar i zbor riječke Opere, poznati su dijelovi, arije, dueti i zborovi iz opera, Riječanima posebno omiljenih talijanskih skladatelja Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Umberta Giordana.

Giorgio Surian čest je gost najvećih svjetskih opernih pozornica, od Nacionalne opere u Parizu do Metropolitana, i po mnogima trenutno najbolji interpretator Scarpije iz Puccinijeve Tosce čiji je glasoviti Te Deumna programu ovog koncerta.

Operni pjevač kojeg je respektabilna karijera dovela do samog vrha svjetske glazbene scene, tijekom koje je pjevao preko stotinu basovskih i bas-baritonskih uloga te svojom interpretacijom i umjetničkom osobnošću osvajao najglasovitije operne kuće, a ove se sezone vratio u Rijeku, grad u kojem je započeo blistavu karijeru, kazao je:
„ Rijeka je moj rodni grad. U Rijeci sam započeo operni studij i  počeo nastupati. U tom sam ansamblu izučio osnovu s kojom sam mogao krenuti u međunarodni svijet operne umjetnosti. Utoliko mi je neizmjerno drag i važan povratak i sretan sam što mogu ponovno stajati na istim daskama s kojih sam krenuo prije gotovo četrdeset godina. Rijeka mi je dala temelj mog umjetničkog života i red je da u znak zahvalnosti pokažem ono što sam uspio naučiti svih tih godina…“

Program koncerta:

G.Verdi: NabuccoIntroduzione – Gli arredi festivi – Zbor

Aria & cavatina – Sperate o figli, Zaccaria – Giorgio Surian, Ismaele – Giorgio Surian jr. i zbor

G.Verdi: Simon Boccanegra A te l’estremo addio… Il lacerato spirit, Fiesco – Giorgio Surian i zbor

G.Verdi: La TraviataNoi siamo zingarelle… Di Madride… – Zbor ciganki i matadora – Zbor

G.Verdi: AttilaUldino! Uldin!… Mentre gonfiarsi l’anima, Attila – Giorgio Surian,

G.Verdi: Aida Preludio Atto. I, Scena Prima

Ciel, mio padre – Duet Aida i Amonasro,  Kristina Kolar i Giorgio Surian

* * *

  1. Verdi: OtelloVanne; la tua meta già vedo… Credo in un Dio crudel, Jago – Giorgio Surian
  2. Puccini: Madama ButterflyIntermezzo Atto III.
  3. Puccini: Madama ButterflyUn bel di vedremo, Madama Butterfly – Kristina Kolar
  4. Giordano: Andrea ChenierNemico della patria, Carlo Gerard`s – Giorgio Surian
  5. Puccini: Manon LescautIntermezzo Atto III.
  6. Puccini: ToscaTe Deum, Scarpia – Giorgio Surian i zbor

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...