Početna - IZDVOJENO - Grmoja: Ako HDZ pristane na naše uvjete, nastavljamo s njima…
grmoja
foto:facebook

Grmoja: Ako HDZ pristane na naše uvjete, nastavljamo s njima…

Nakon što je SDP odbio prijedloge o zajedničkoj vladi i nestranačkog premijera, iz Mosta kažu kako to ne znači da će automatski nastaviti pregovore s HDZ-om.

Ne, ne nastavljamo automatski pregovore s Domoljubnom koalicijom nakon što je SDP odbio naše prijedloge o zajedničkoj vladi tri stranke i nestranačkog premijera. Čekat ćemo ponedjeljak i pregovore ćemo nastaviti samo ako HDZ i partneri pristanu na ta dva naša uvjeta – rekao nam je Nikola Grmoja, jedan od osnivača Mosta i njihov glasnogovornik.

Most je inače ranije poručio da će u slučaju odbijanja jedne strane njihovih ideja, nastaviti pregovore s onima koji ih prihvate. I HDZ-ovci ne bi pristali inače na zajedničku Vladu, ali kako je SDP prvi odustao, vjeruju da oni mogu nastaviti pregovore. Most im sada poručuje da to nije tako. Grmoja kaže da su nezadovoljni što je SDP odbio njihove prijedloge, ali da će im ostaviti otvorena vrata.

– Ako HDZ pristane na zajedničku Vladu tri stranke, onda ostavljamo SDP-u mogućnost da se predomisli – rekao je Grmoja.

Ako niti HDZ ne pristane, onda bi pregovori završili, a Nacionalno vijeće Mosta u utorak će odlučivati što dalje. Grmoja nije zadovoljan što je Zoran Milanović spominjao u svojoj poruci Mostu da oni nemaju optužene i osuđene, te da su njihovi ljudi progonjeni za siću u odnosu na HDZ-ovce. Grmoja kaže da se oni drže visokih moralnih načela i da će ih se držati jednako za sve.

– Nećemo dopustiti da itko tko ima kriminalne repove sudjeluje u vlasti – rekao je Grmoja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...